Friday, October 21, 2011

:: kisah cinta paling ohsem #1 : dates ::


....بسم الله الرحمن الرحيم
-السلام عليكم-
•.¸¸.•´¯`•.♥.•´¯`•.¸¸.•

bila bercinta ni kalau boleh nak jumpa selalu..
jumpa sejam pun rasa macam seminit..
and kalau berpisah seminit rasa macam sejam..
sejam macam sehari..
sehari macam seminggu..
seminggu macam sebulan..
sebulan macam setahun rasanya..

itulah cinta kan?

kan?'


. . .

Dia pernah mintak untuk date 50 kali sehari.. ohsem kan?
cumanya.. orang yang di ajak berjumpa tu tak mahu..

eh~
kalau saya si dia ajak berjumpa, berbunga-bunga kot hati ni..

dan kalau saya adalah dia yang ditolak untuk bertemu.. aih~ taching sey..

taching~ taching~ taching..

kita ajak jumpa sebab kita rindu..
sebab kita sayang..
sebab kita cinta..

kan?

samalah macam kisah ni..
Dia ajak jumpa 50 kali sehari..
sebab Dia rindu..
sebab Dia sayang..
sebab Dia cinta..
ohsem sangat kan..?

yang sadisnya, permintaan untuk dating selalu ni ditolak,
ditolak..
ditolak..
ditolak..
ditolak..
hinggalah hanya tinggal 5 kali je waktu date..

sedih!


inilah kisah cinta yang paling ohsem..
sebab..
walaupun 45 dates ditolak,
Dia selalu memberikan apa yang kekasihNya minta..
selalunya, kalau tak mintak pun Dia limpahkan jugak cintaNya untuk kekasihNya..
kadang-kadang kekasihNya lambat datang untuk dates ni..
kadang-kadang tu pulak.. datang pun tak.. 
tapi Dia tetap memaafkan dan menanti pula untuk date seterusnya..

see..
sangat baik dan sweet..
kan?

itulah cinta ALLAH pada kita..
dulu Dia syariatkan solat 50 waktu..
tapi dah kurangkan ke 5 waktu..

bayangkanlah betapa cintanya Dia pada kita..
50 kali sehari Dia ajak kita bertemu denganNya..
kita je yang tak faham..
mintak kurangkan sebab beban..
50 - 45 = 5

yang 5 kali tu pun kadang- kadang tak terjaga..
kalaulah kekasih hati saya datang date lambat.. uih.. taching banyak!
kalau tak datang? marah la ceq..

tapi Dia?

fikir-fikirkanlah dan try la hitung hadiah dan cinta yang berupa nikmat yang tak terhitung dariNya.. 


~~~

ini sungguh ohsem.

out~


12 comments:

al_hakim said...

oh sem..

pelangi hafyza said...

nice entry wa..
bukti Allah sayang kat kita...^_^

NURUL ASHIKIN said...

akak nak tabalkan ini adalah entry terbaik yang akak baca untuk hari ni... congrats terus menulis

ctk said...

muhasabah diri..gud entry dear :)
mmg Ohsem :D

shatooman said...

hukk..huk..touching~

Anif Abdullah| AA said...

best!

Puteri Iqa Izyan said...

sangat ohsem!!! ^_^

tapi sayang walaupun date 5 kali je ramai yang susah nak buat..

najihah sahami said...

oh sem!

syaza nazura. said...

Alhamdulillah. Thanks for this entry. :')

dokiStory said...

vry gud point! :)

miss sue said...

tersentuh hati..:) ..ohsem !!! ..i love ALLAH...

erma nazillah said...

suka entry ni..bc smbil follow! hehe :)