Tuesday, October 18, 2011

:: awak, ini bukan cinta.. ::


....بسم الله الرحمن الرحيم
-السلام عليكم-
•.¸¸.•´¯`•.♥.•´¯`•.¸¸.•

cinta itu mestilah kena sweet-sweet..
cinta itu mestilah kena sayang-sayang..
cinta itu mestilah kena pegang tangan..
cinta itu mestilah kena ada sentuh-sentuhan..
cinta itu mestilah kena date sampai bermalaman..

erm.. erm.. erm.. ERK~

awak, kalau macam tu.. 

itu bukan cinta, sebab kita belum berkahwin dan awak bukan sesiapa pada saya..


adik-adik, kakak abang, saudara saudari sekalian..

saya tahu ada dalam kalangan pembaca yang sedang dalam proses bercinta ni.. 
eh.. 

saya tahu dan faham apa yang menjadi rencah dalam percintaan..
sebab saya pernah rasa..
walalupun dia tak ada la sentuh @ pegang saya.. never..
but still kami tahu, bercinta tu banyak salahnya..

bercinta itu punca masalah..
masalah apa?
zina, dan buang anak..
lari dari rumah, derhaka dengan ibu ayah..
bunuh diri, bunuh orang lain..
dengki, cemburu dan iri hati..

uih~ banyaknya..


takut tak?
saya takut.. dah risau..
takut saya terjebak.. dan risau jika orang-orang yang saya sayang juga terpengaruh sama dengan ideologi cinta barat ni..


hmm..

saya tak mahu cerita panjang..
jom tengok video 1 minit 41 saat ni..

fikirkan isinya..


"jika dia tidak cinta kepada Allah yang menciptakannya, macam mana dia nak cinta kepada kita?"

"cinta yang buta pekak dan bisu itu adalah cinta yang berlandaskan nafsu, cinta yang bersulam dengan berpegang tangan, cinta yang disulam dengan ciuman yang akan diakhiri dengan zina, itu adalah cinta yang jijik dan kotor, ITU BUKAN CINTA YANG SEJATI"

"seorang lelaki yang menyentuh kamu sebelum nikah tidak menyayangi kamu tetapi menghina kamu.."

"orang lelaki yang betul-betul sayangkan kamu, dia tak akan pegang awak, dia akan bawak awak ke rumah dan bernikah dengan awak baru dia akan pegang awak dengan cara yang HALAL.."

(wardina)




~~~

saudara-saudari, jom reflect diri dan 'cinta' yang kita cuba perjuangkan..

ke mana arahnya?
redhaNYA ataupun murkaNYA?

fikir-fikirkanlah..
adakah 'cinta' kita itu cinta yang SEJATI atau cinta yang jijik dan keji?


~~~

out~


14 comments:

Mish eika :) said...

bercinta boleh . tapi kena ingt :)

cik nurussalwa said...

mish eika : =) bercinta boleh.. tapi dengan siapa kita bercinta tu kena betul.. and never ever forget, cinta yang tertinggi itu hanya untuk Allah swt.

kyra veronica said...

sgt setuju:)

hyz said...

kena jaga hukum hakamnya lah.. ada batasannya.. kena fikir mana baik mana x baik

NuR 'aQiLaH said...

susah kn nk dpt cinta sejati? :)

FasiHaH SupiaN said...

any man who dare touch you before married, go away!

syafiqakarim said...

nasib masih single :)
cinta biar ada batas.syg diri sendiri dulu sebelum nak syg kekasih

Ujie said...

lelaki yg benar2 mencintai kita..tak akan mengheret kita ke lembah dosa.
plg baik, jika dah suka cpt2 nikah..then bolehlah bercinta sakan!

ain dzaya said...

bercinta tidak salah.
tapi jangan melayan perasaan cinta itu hingga ke dasr hati sehingga boleh menyebabkan terjerumus ke lembah dosa, walaupun hanya rindu!

Cintailah seseorang itu kerana Allah!

lavenderlover said...

alhamdulillah im in the right pathway..=)..p/s-waiting for him..insyaAllah..=)

Every Moment Last Forever said...

cinta yg Esa, itu cinta paling tertinggi dan teragung

ctk said...

tuhan xpernah tinggalkan kita..bercinta ngan DIA sangat Ohsem :D

yura said...

ya allah lindungila kami dari melakukan perkara yang mungkar....

**::CIKNUURUL::** said...

we,selonok bace entri cinta2 malam2 ni,.hehe,.nice entry dear,.tenQ,.

psstt,baru terjah ni,.meh terjah blog CN lak,.:)