Sunday, October 9, 2011

:: betul jugak ni ::


....بسم الله الرحمن الرحيم
-السلام عليكم-

•.¸¸.•´¯`•.♥.•´¯`•.¸¸.•


semalam ada la pergi satu talk ni..
FORUM: SEMBANG PENDIDIKAN – Ke Mana Arah Kita?

basically untuk bakal-bakal cikgu la kan..


dalam banyak-banyak benda la yang di sharekan oleh para panel jemputan tu, ada one very interesting fact la yang saya nak share dengan semua.


ini nak kira tips untuk para cikgu pun boleh jugak..


~~~


satu benda yang agak penting bila jadi cikgu ni adalah to make our students love & like us.. barulah diorang akan interested dengan apa yang kita nak sampaikan..
itu susah ke senang agak-agak ea?


entahlah.. if for me, saya ni lovable insyaAllah.. so tak ada masalah #ehyeke?
huhuk~ 


sorry termelalut..





apa yang saya nak share adalah --->


tanda-tanda students bosan dalam kelas :


ada 2 benda yang students akan tengok waktu cikgu yang membosankan tengah mengajar.
apa dia cuba teka?


tepat!


1. JAM
2. PINTU





huhuk~ tesedak i.. dulu masa kat sekolah macam tu la rupenye..
oh my future students.. please jangan bosan dalam kelas cikgu wawa ye?


hihi~


~~~


itu sajalah. lain kali share benda berfaedah sikit ye cikgu wawa.


*baek!


~~~


out~



4 comments:

As Yusra said...

Jam n Pintu.? o.O?
kalo utk student? err...cara pengajaran yg xinteresting. bole? @___@

cik nurussalwa said...

as yusra : tu students la yang tengok tu.
kalau cikgu. wa rasa la. die asyik mengadap papn hitam or baca note dalam buku teks. busan aih~

Fairuz Aqilah said...

hehe..bakal cikgu lah ni ye.. :)
kalau da loveable,insyaAllah anak murid sayang.. ;)

cik nurussalwa said...

fairuz : insyaAllah. hope so :)