Thursday, October 6, 2011

:: hantu hampagas ::


....بسم الله الرحمن الرحيم
-السلام عليكم-

•.¸¸.•´¯`•.♥.•´¯`•.¸¸.•


yutha : penyedut hampagas?

me : vacuum cleaner la makcik..

=.="

~~~


*sila abaikan kesalahan ejaan *menghantui* tu ye.. lol..

~~~

anyway.. disebabkan request ni.. makanya saya nak la bercerita tentang 'our favorite vacuum cleaner'..

~~~

p/s : ini sepatutnya adalah cerita seram.. LOL..

~~~

pada suatu hari di musim sejuk (ke luruh ea?) yang lalu.. 
seperti suri rumah yang lain.. (ye ke suri rumah?) saya pun mengemas dan memasak la.. 
rasanya time tu tengah hari kot.. 

housemates yang lain masing-masing mengasingkan diri kat bilik masing-masing..
so, suasana memang sunyi sepi dan aman damai la kat dapur and ruang tamu rumah kami ni..

mulanya saya tengah memasak.. tapi sambil-sambil tunggu lauk atas api tu masak saya pun merajinkanlah diri yang sedia rajin ni untuk meng'vacuum' ruang tamu..
in the middle of vacuuming tu saya berhenti sekejap untuk tengok lauk atas api apa cerita.. ada la dalam beberapa minit kat dapur tu.. 
'our favorite vacuum cleaner' ni berbunyi dengan meriahnya.. ui..! ter'on' sendiri..

yang saya ni dalam hati : hai la vacuum, hang nak bergurau dengan aku?

dah la semua orang dok dalam bilik masing-masing.. 
sunyi sepi lagi.
boleh hang hidup sendiri vacuum?
sabaq je lah..

saya apa lagi.. pergi suis then cabut terus..angkat vacuum tu then simpan..
lol..


tak rasa ke penyedut hampagas ni menyeramkan?

=.="

lain kali sila jangan berbunyi tiba-tiba ok encik penyedut hampagas.. banyak lagi benda lain i nak kena fikir selain dari kemungkinan ada entiti lain dalam rumah ni yang suka untuk menolong meng'vacuum' rumah..

ok, itu merapu..

~~~

rasanya entri ni epic fail la.. tapi.. demi cintaku padamu yutha.. i post jugak la.. lol..


p/s : hantu ke tak hantu ke kita semua ni makhluk tuhan..~ takutlah yang maha mencipta bukannya penciptaannya..


fear the creator.. not the creation.. =)

done.

out~


4 comments:

aydah ahmad said...

HAHHAHA ! sengalll toll

Ungu Violet said...

agak rajin gak la masak smbil bervakum nih..:P

princess said...

haha . true story or what ni salwa ? hehe .

AAM said...

" Fear the Creator, not the creation.. "
..
..
..
..
Like :)