Saturday, June 25, 2011

:: SEGMEN : LETS LEARN FROM THE BEST ::

....بسم الله الرحمن الرحيم 
-السلام عليكم-

sihat semuanya?

lets get to our business for today..

THE GARDEN OF LOVE nak buat 1 segmen.. care to join people?

~~~

Firman Allah dalam surah al-Ahzab ayat 21 yang bermaksud: "Sesungguhnya pada diri Rasulullah itu sebaik-baik teladan bagi kamu (untuk diikuti) iaitu bagi orang yang mengharapkan (keredhaan) Allah dan (kemuliaan hidup) di akhirat dan orang yang banyak mengingati Allah".

Anas bin Malik r.a.menyatakan: “Rasulullah s.a.w. adalah manusia yang paling baik budi
pekertinya.” (HR.Bukhari dan Muslim)

~~~

:: SEGMEN : LETS LEARN FROM THE BEST ::



here are the details :

1. copy banner di atas dan link ke entry :: SEGMEN : LETS LEARN FROM THE BEST ::.
2. buat 1 entry yang memuatkan 1 hadis tentang akhlak / adab.
3. huraikan sedikit tentang hadis tersebut dan kalau boleh relatekan hadis tersebut dengan kehidupan kita pada hari ini.
4. post dan letakkan link di entry ni.
5. setiap kali cukup 3 penyertaan, THE GARDEN OF LOVE akan buat post untuk mempromosi link entry anda.
5. :: SEGMEN : LETS LEARN FROM THE BEST :: ni akan berjalan selama 2 minggu..
(berakhir pada 9 Julai 2011.)

aim : semua yang join dan membaca dapat BELAJAR dari RASULULLAH SAW tentang akhlak dan adab baginda.. 

Dari ‘Amr bin ‘Auf bin Zaid al-Muzani r.a, Rasulullah SAW bersabda : 
“Barangsiapa yang menghidupkan satu sunnah dari sunnah-sunnahku, kemudian diamalkan oleh manusia, maka dia akan mendapatkan (pahala) seperti pahala orang-orang yang mengamalkannya, dengan tidak mengurangi pahala mereka sedikit pun".

~~~

susah?
tak apa. cik nurussalwa akan start dulu :: SEGMEN : LETS LEARN FROM THE BEST :: ni.. boleh refer entry saya sebagai contoh ye?



:: LETS LEARN FROM THE BEST (ENTRY PENGANJUR) ::

(KLIK UNTUK ENTRY INI)

~~~

all the best!

out~

15 comments:

syaza nazura. said...

Assalamualaikum:)

http://syazanazura.blogspot.com/2011/06/lets-learn-from-best.html

^^

waRDah a.k.a QiQi said...

Assalamu'alaikum.....

http://wardatulfirdaus.blogspot.com/2011/06/segmen-lets-learn-from-best-menyebarkan.html

^___________^

Syukri Kamaruddin said...

http://syukkamaruddin.blogspot.com/2011/06/lets-learn-from-best.html

(^_^)
tp simple entry je... he.

Mrs.Yie said...

akak join.. :)

http://www.rafinamimi.com/2011/06/segmen-lets-learn-from-best.html

fieha said...

assalamualaikum :)

http://fieha88.blogspot.com/2011/06/segmen-lets-learn-from-best.html

maszull said...

assalamulaikum...sis dah join k...:)



http://maszull.blogspot.com/2011/06/segmenlets-learn-from-best.html

En. Hamdi said...

Assalamu'alaikum...
ini link saya...

http://hamdiafandi.blogspot.com/2011/06/lets-learn-from-best.html

Aku DaN SeSuAtU said...

assalamualaikum cik Salwa..ni link saya

http://cheritasesuatu.blogspot.com/2011/06/segmen-lets-learn-from-best.html

ISHA IDIAZ said...

Salam tuan rumah. Macam mana kalau kita buat penyampaian menerusi cerita, contohnya cerpen. Adakah boleh diterima?

Chempaka said...

http://chempakaberbisik.blogspot.com/2011/06/segmen-lets-learn-from-best.html


bereh boh !

pelangi hafyza said...

assalamualaikum...

cik nurussalwa..cikgu fyza nak join jugak...
moga dapat dikongsikan bersama..

http://ceriterahafizah.blogspot.com/2011/06/segmen-lets-learn-from-best.html

ISHA IDIAZ said...

Assalammualaikum~ I'm joining this.. Selamat membaca dengan medium penceritaan yang tak seberapa.. :-)

Ini linknya :

http://ishaidiaz.blogspot.com/2011/05/cerpen-4-salahkah-aku-mencintainya.html

AmirahFisra said...

rasenye mcm nak join aje, tunggu tau bile-bile mase sy free, sy buat entry tu ^____^

Bintu Zainal said...

baru berkesempatan membuat post ni..
semoga bermanfaat

http://qwertyuiop-dan-tangan.blogspot.com/2011/07/of-author-segmen-lets-learn-from-best.html

myfitri [dot] com said...

moga ada manfaat :)

http://myfitri.com/santapan-rohani/eh-awak-jangan-marah/