Sunday, May 1, 2011

:: SeGmEn ToKoH WaNiTA IsLaM ::

....بسم الله الرحمن الرحيم 
-السلام عليكم-

•.¸¸.•´¯`•.♥.•´¯`•.¸¸.•


anda kenal tokoh-tokoh wanita Islam? mungkin Siti Hajar, Asma' Abu Bakar, Fatimah Az-Zahrah, Sumaiyyah, Rabiatul Adawiyah dan yang lain-lain.. mari kita berkongsi kisah mereka..

insyaAllah kita berkongsi cerita sambil mengambil pengajaran dari kisah hidup mereka..

kalau sambutan meriah.. lepas ni kita sambung dengan segmen tentang para sahabat pulak ye..

sirah tentang Islam ni terlalu banyak.. dan apa yang kita belajar dalam silibus pendidikan Islam sangat sedikit.. jadi elok rasanya kalau kita berkongsi kisah-kisah tentang sejarah tokoh-tokoh ini dalam blog kesayangan kita ni kan?

moga-moga semua yang membaca akan mendapat manfaat dari apa yang kita kongsikan.. insyaAllah~

- - - - - - - - - - - - - - 

letakkan banner segmen dan linkkan ke entri ni.. ni untuk ajak lebih ramai berkongsi cerita..


dan.. jangan lupa untuk tinggalkan link, nanti saya promote link anda dalam entri saya dan juga di facebook.. insyaAllah lagi ramai yang baca, lagi baik.. kalau tokoh yang diceritakan sama, tak apa.. banyak kali baca mudah la ingat kan?


kalau nak tag kawan-kawan blogger adalah dialu-alukan.. 

syukran jazilan..


p/s : tarikh tutup? 25.5.2011

9 comments:

azizul said...

dah join..

http://azizulhakim91.blogspot.com/2011/05/segmen-tokoh-wanita-islam.html#axzz1KexS7TVB

Fatma Diyana MB. said...

menarik ! nanti nak cuba cari. hehe.

Farah Hanim said...

http://farahuhibbuislam.blogspot.com/2011/05/segmen-tokoh-wanita-islam.html

dah join ^^,

Syukri Kamaruddin said...

http://syukkamaruddin.blogspot.com/2011/05/segmen-tokoh-wanita-islam.html

:)

azizul said...

nak join lagi..
http://azizulhakim91.blogspot.com/2011/05/segmen-tokoh-wanita-islam_02.html#axzz1LDFKc5Yb

cik nurussalwa said...

http://iekahslumber.blogspot.com/2011/05/ini-ke-permulaan-guru-wanita.html

azwa said...

Just simple ONE . . DONE it !

http://azwaonly.blogspot.com/2011/05/segmen-tokoh-wanita-islam.html

Srikandi Bonda said...

Salam Ukhwah. Yun join jugak.

http://diarihatimuslimah.blogspot.com/2011/05/segmen-tokoh-wanita-islam.html

aii si colourfulroses said...

Saya join..=)

http://roseskalerful.blogspot.com/2011/05/segmen-tokoh-wanita-islam.html