Sunday, May 15, 2011

:: LoOkiNg aT yOuR SMiLe MaKes Me WaNnA SmiLe Too.. ::



....بسم الله الرحمن الرحيم 
-السلام عليكم-

•.¸¸.•´¯`•.♥.•´¯`•.¸¸.



jiwang tak tajuk kali ni? iye.. memang sangat jiwang..
tapi...
sila baca entri ni sampai habis dulu ok? saya jamin anda tak akan *muntah* bace entri 'jiwang' ni..


now, sile senyum dulu. haa.. kan comel tu..





ok.. kali ni kita bukannya nak bercerita tentang perCINTAan ye.. so, entri ni tak jiwang pun.. 


saya nak berceloteh tentang bagaimana untuk mendapatkan kegembiraan dan senyuman.. (^_^)


hidup ini terlalu pendek untuk kita berduka dan bersedih hati.. Allah kurniakan berbagai-bagai nikmat untuk kita.. kenapa nampak musibah je? nikmat lagi banyak kan..?


salah satu cara untuk mengukir senyuman di bibir sendiri adalah dengan mengukir senyuman di bibir orang lain..


"if you are in sadness and you are searching for happiness, just make those that you love happy.. in a second you will find that you are smiling along with them too.."


percaya tak?


percayalah.. saya dah try pun.. memang senyum lebar je bila tengok orang yang kita sayang senyum.. lagi-lagi kalau dia senyum sebab kita.. 


orang yang kita sayang kat sini tidak semestinya kekasih gelap, ataupun kekasih terang ye.. our parents, sisters, brothers, friends, atau sesiapa saja lah.. seeing the one that you love happy is a pure pleasure.. trust me.. it really is..


dalam hidup ni kita kena pandai mencari kebahagiaan sendiri.. sebab bahagia tu tak datang bergolek.. atau pun melayang.. 


dan bahagia yang sejati adalah hanya dengan mengingati Allah..


tak percaya?


baca ni :
"Ketahuilah hanya dengan mengingati Allah, hati akan menjadi tenang"
(Surah Ar-Ra’d 13:28 )


anyway,
ada seorang ukhti ni kata, 
"setahun kita sedih, 3 tahun Allah bagi kita rasa gembira.. percayalah Allah itu maha Adil.."


so brothers and sisters, lets make a smile in the face of those that we love.. and do not forget to smile along with them too..


akhir kata.. jangan sedih-sedih ye.. 
"if we have a reason to cry, always remember that we have a plenty more reasons to smile.."





with that, I thank you.


~
out.

9 comments:

iEk@ said...

senyum...xperlu kata apa2..hihi..yap...cari kegembiraan yang hakiki bukan kegembiraan yang sementra...

Syukri Kamaruddin said...

tp ada 1 ketika.. sedih is better.. tp masa sedih pon nk senyum juga.. ia jauh lagi baik dr senyum, atau sedih semata2..
(^_^) + (T_T)

al_hakim said...

kekasih gelap?ih2..sape la tu

cemomoi said...

tengah senyum niii

Inche Vampire said...

membaca entry sambil tersenyum lebar!

izaFiza said...

singgah sambil senyum..=)

btw..thankz for da t-shirt.santek!!

qamarguyz said...

salam ziarah..
agreed with u sis..
kebahgiaan hakiki lebih bermakna di hati, walau tak terukir di bibir sendiri..cukuplah dia & mereka tersenyum..kerna batinnya kita turut sama tersenyum =)

Syafiq Rosli said...

kebahagiaan sebenar bila mendekatkan diri dengan Allah kan..

kay_are said...

senyum seindah suria yang membawa cahaya.. hee.. betul2, kalau nak hepi, kne pastikan r orang yang kte sayang pun hepi.. baru r kte pun akan same2 rase hepi tu.. =)