Friday, January 14, 2011

:: LiFe ChArGeR ::

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم 
السلام عليكم
❤♫❤♫❤.•*¨`*•..¸♥☼♥ ¸.•*¨`*•.♫❤♫❤♫❤
 
hye kawan-kawan.. (^_^) apa khabar semua? sehat-sehat la hendaknye ye..
today cik nurussalwa punya mood membebel telah kembali normal.. takde mood 'PERGI' dah.. *pada yang tak berapa nak faham tu abaikan je ok*

so,
tanpa membuang dakwat masa, jum lah kita ke topik hangat kite pada hari ini..
 
:: LiFe ChArGeR ::
 
kawan-kawan..
"LETS RECHARGE OUR FAITH, OUR SPIRIT, OUR MOOD AND OUR LIFE~!"
 
ehem-ehem.. jap CHARGER.. jap RECHARGE.. ape kes??? nak tau??
jum teruskan membaca..*jangan tido tau, nanti ticher nurussalwa kecik hati..*

(^_^)

dear students.. *uhuk~ perasan ticher betul..*

kita hidup ni, ada pasang dan surutnya jugak kan? kira macam air laut la jugak.. kejap pasang, kejap surut.. itu kira lumrah alam la.. 
 
 
ada jugak orang kata hidup kita ni macam roda.. sometimes kita kat atas, and sometimes pulak kita kat bawah..
 
 
and..

saya nak guna metaphor ni pulak..
hidup kita ni macam BATERI ENPON, kejap FULL, kejap kunk dia KONG pulak..
 

so, hidup ni kita kena RECHARGE every now and then.. kena selalu CHARGE la kirenya.. kalu silap hari bulan..boley BYE-BYE terus.. (bateri tu la..bukan korang)..

persoalannya kat sini.. macam mane nak CHARGE kan?

haaa.. kat sini la kita memerlukan :: LiFe ChArGeR :: ni..

ape pulak tu??

setiap seorang dari kita ada :: LiFe ChArGeR :: kita masing-masing.. maybe, MAK kita, AYAH kita, KAWAN BAIK kita, SUAMI, ISTERI, or siapa-siapa je lah..
yang ni korang lagi tahu tu dari saya.. 
just talk to them and find back your strength in life okie dears.. (^_^)

:: LiFe ChArGeR :: yang cik nurussalwa nak cerita harini adalah our ALMIGHTY ALLAH swt.. yang ni semua orang sama.. ALLAH pasti available untuk kita all the time.. bila-bila sahaje kita perlukan DIA, insyaAllah DIA PASTI ada..

bila korang berada dalam keadaan LEMAH.. bateri korang pon dah KONG, and tambah pulak korang lonely sesangat.. rasa macam takda siapa yang boleh faham korang, boleh tolong korang..*aduyai..sadisnye, sedehnye.. (T_T)*..korang kena yakin yang ALLAH ada bersama-sama dengan korang.. DIA tak pernah tinggal hamaba-hambaNYA, sesaat pun tak pernah..kita ni je lah hamba yang sering alpa, leka, terlupa, and terlalai dari mengingati DIA..
 

kawan-kawan..

ada apa-apa nak mintak, mintaklah dari ALLAH.. mohonlah darinya dengan SABAR.. insyaAllah DIA akan kabulkan permintaan hamba-hambanya yang sabar.. mohon KEKUATAN untuk terus hidup..untuk RECHARGE bateri korang yang dah lemah tu..okie.. (^_^)
 
"Wahai orang-orang yang beriman! mohonlah pertolongan (kepada ALLAH) dengan sabar dan solat. sesungguhnya ALLAH bersama orang yang sabar"- ( Al-Baqarah:153)

" Hanya kepadaMU aku menyembah dan hanya kepadaMU kami memohon pertolongan"- maksud ayat (Al-Fatehah:5)
 
so kawan-kwanku..
renung-renungkan..dan..selamat beramal.. (^_^)

out dulu la.. nak pergi mengecas..
hehe
~

11 comments:

al_hakim said...

solat adalah salah satu alat charger..=) nice entry awak!

susu said...

setuju ngn hakim =)

manna_salwa said...

awk : BETUL LA TU.. PANDAI PUN.. (^_^)
"Wahai orang-orang yang beriman! mohonlah pertolongan (kepada ALLAH) dengan sabar dan SOLAT. sesungguhnya ALLAH bersama orang yang sabar"- ( Al-Baqarah:153)


SUSU : (^_^)

Nur Mudrikah said...

alhamdulillah..baru lepas charge..

tp nak jugak tunggu charger dr org laen tapi dah mjadi halal utk kita..hehe

cik sya said...

suke info macam ni. dpt kite kongsi. kalo ade lg, just post okie. memndkn ramai yg tdk thu tntg ape..? recharge.. hehe..

taliff said...

huhuhuhu....betul sgt2...takder charger...susah tu...macam handphone xder bateri

Perempuan Sebagai~~apa pendapat kamu

Joey said...

info yang menarik..saya x mo malas lagi..mahu life charger..hee

asnah58 said...

betul sya sokong anda

shatooman said...

jangan dibuang charger tu.. tak guna jika menyimpan henpon mati walaupon i-phone4. takde fungsi.. jika kita selalu bersama charger, makin mudah la kalu kita nak mengecas.. nice entry ticher..ahahaha

cemomoi said...

huuuuuu baru dapat energy sikit

Nina Azriff said...

best entry ni sis! smile always sis(: