Wednesday, December 22, 2010

:: sAyA dAh KaWeN! ::

....بسم الله الرحمن الرحيم 
-السلام عليكم-

•.¸¸.•´¯`•.♥.•´¯`•.¸¸.•

baca betul-betul dan fahamkan :

SAYA DAH KAWEN

wahai kawan-kawan (especially yang perempuan), pernah dapat tak mesej or call dari makhluk asing orang tak dikenali? saya rasa, GERENTI pernah kan? sms or miss call dari number asing memang saya tak layan.. tapi kalau call saya angkat.. dan,
 semalam...

encik tepon : kring.. kring.. kring.. (yeye je..padahal vibrate je..silent kot)

*saya pon angkat la..*

alien X : assalamualaikum..

saya : waalaikumsalam. sape ni?

alien x : tak ingat?

saya : tak. dari mane ni?

alien x : johor.

saya : ha?! tak kenal. maaf.

alien x : tak pe la.. nak kenal tak pe kot?.

saya : MAAF SAYA DAH BERPUNYA.

alien x : ha? DAH BERANAK DUA?

*sound trouble ke ape ni*

saya : haaaaa.. ye.. SAYA DAH KAWEN. dah anak DUA. yang besaq tu dah darjah 1. yang kecik tu 3 tahun.

*kalau cakap tengah pregnat anak ketiga pon okie ni*

alien x : adui.

saya : sowe la ea. nanti suami saya balik ni.

alien x : ok. assalamualaikum.

saya : waalaikumsalam.

*eeeeee~! tension je*
~
~
~
haaah! amek. suka hati je.. mane tah dapat number. melampau ni.
kepada lelaki-lelaki di luar sana. pliz la jangan buat macam ni. HAMPES je. kalau dah desperate sangat tu, mintak la mak korang carikan calon ea.. takmo camni. TAKMO k.
yang perempuan-perempuan tu.. korang cakap je korang dah KAWEN or dah ADA ANAK.. agak-agak nak cakap korang NENEK pon ok jugak kot. baru terdiam alien-alien tu.
neway, saya TAK kawen lagi la.. I muda lagi U..

gambo recyle.. huhuk~ ada gaya IBU BERANAK DUA tak?


*peace*

cik nurussalwa, out~

16 comments:

shatooman said...

sy x jadi alien gitu~ macam orang bodoh yg kegersangan je.. bagus jawapan awak tu.. hahaha ;p

sYafiQ rIDhWaN said...

haha. :) best juagk ea dikacau. adakah salwa faymes ? selaluny yang dikacau ni orang - orang faymes.

dya adriza said...

haha. mmg sound trouble ni.

baru2 ni ada nombor tu asyik miscol je. mls nk lyn. lg 1, dulu ada jgk slh call, saya ckp saya nenek ada 44 cucu, dia x prcaya. last2 suruh atuk ckp dgn dia, terus x call da. pdn muka haha!

AIMAN said...

tahniah2.. haha
:P

fitri said...

cakap je da ade cicit..hehe

al_hakim said...

wah..anak 2 dah ye..=)

A.B.U said...

sebenarnye...sy la yg telefon tu..wakakaka...

Cik Ungu Violet said...

hahaha, padan muka alien! :p

manna_salwa said...

shatooman : haa.. bgs la.. jgn jd cm org tu ea..tah pape je..


syafiQ : uhuk~ femes ke? xpun.


dya : kalo sy ade lg atuk, mang sy suh die yg jawab.. hehe :)

manna_salwa said...

aiman : ade ke tahniah pulak. ih3. MASYEH la ye.. uhuk~


fitri : tu, kang die kate 'terer moyang ni, ade enpon lg..' haha~


al_hakim : ye.. 2 je stkat ni.. :)

manna_salwa said...

abu : lah ye ke? nape x btau awal2.. haha


cik ungu : memang padan muke die.

✿AiNnA✿ said...

saye pernah buat..hehe
tp mslhnye..dak tuh siap kol2 lg kate jage laki baik2..tnye anak sihat and mcm2..last2 tension,.sy suh adik lelaki sy berlakon jd suami sy.,.ha..amik..
sape suh kaco..kan?^^
hee^^

Aimi Razman said...

HAHA , padanmuka !

winnie_hairies said...

assalamualaikum,heee..gud idea la kak..sy pun slalu dpt num alien nih..ntah sape2 ntah..call..msj..lau msj mcm akk la x lyan..lau call tgk la pd mud.. lau ade mud angkt..lau x de mud bg mak sy yg angkat..x pown ayah..sng kn..haha

-apis- said...

pdn muka alien tu..x profesional lnsg..hahaha

secret admire said...

wawa,bahaya ni.walau apa pun,kak mufid rasa x elok tipu.berdalih kata dah berpunya xpe.sebab kita semua mmg dah berpunya.kita semua kan kepunyaan Allah.:) niat tak menghalalkan cara.just a reminder for me and you.:)