Friday, December 24, 2010

:: CaNtiK + CoMeY jE tAk CukUp SiS ::

....بسم الله الرحمن الرحيم 
-السلام عليكم-

•.¸¸.•´¯`•.♥.•´¯`•.¸¸.•


siapa suka makan eskim?
sila follow blog ni~
hehe~
takde la, saje main-main..

korang perasan sesuatu tak pasal budak-budak kecik?
diorang ni kan, macam dah di'programkan' untuk menyukai benda-benda SWEET ni..
*lupakan mainan sekejap okie*
yang ni pun diorang suka jugak
sebagai contohnya la.. ESKIM..

harini nak celoteh sikit pasal perangai budak-budak ni..

ni berdasarkan pengalaman saya dengan sepupu-sepupu and anak-anak buah cilik saya la.. diorang ni suka je nak ade 'kakak' or 'untie' pilihan masing-masing.

contohnya :
"kami suka kat kakwa sebab kakwa cantik + comey"
*promot diri sendiri pulak..hehe*

tapi...

kalau lepas tu kak peah (contoh je) belanje diorang ESKIM... diorang terus tukar claim.. jadilah macam ni :

"kami suka kak peah, kak peah baik, dia belanja ESKIM, tak macam kakwa, kedekut"

adui~
*kedekut pun.. cantik + comey kot..cam baby kat bwh ni.. hehe*



macam-macam kan.. tak ikhlas betul. ESKIM punye pasal je..

pengajarannya : :: CaNtiK + CoMeY jE tAk CukUp SiS ::

kalau korang nak mintak tolong dengan budak-budak ni.. janjikan je nak belanje diorang ESKIM or other sweets, InsyaALLAH diorang dengan berbesar hati and tertadah tangan nak tolong korang..

tapi, encik shatooman mesti tak setuju bab upah-upah ni..
kan?

*hehe*

itulah budak-budak..

dulu-dulu korang pun macam tu kan?

cik nurussalwa, sampai sekarang camni..(suka ESKIM) cuma.. ade orang pesan, kurangkan manis.. jadi.. dah lama tak makan ESKIM..

huhuk~
*saya dengaq kata kan?*

(^_^)

out~

20 comments:

al_hakim said...

tapi kalo mmg dah cntik n comey tak leh wat ape kan?cik salwa?

maCy said...

kene ade packge la ni. keke

adrinaqamarina said...

even rina dah tak berapa nak kecik tapi still nak macam tu jugak. hheeehe.

eskrem dulu~! nak pulak yang mahal3. ape laaa

-apis- said...

rasanya yg dewasa pon mnt eskem kot..cuma perangai ja x mcm bdk2 dh..tp klu nk upah eskem leh consider gk..hehehe

Anis izyan Abd Rahman said...

hahaha
mmg !!!
nak esekem baskin robin je budak2 skunk
menci!! sbb compem habis duit punye..
haih
seb bek diowunk comeell an!

cemomoi said...

kakwa memang kudukut la... dah brapa kali singgah, secawan teh pon tak hidang, buat le cekodong ikan bilis ke, ada kue teow pon ok gak...

kaki-kaki said...

biase lha, bdak2 lha katekan..
xkan minx dunhill plak..huhuhua~ :D

.ima. said...

ima suke cokelet! hahah bdk2 mmg cmtue..no money, no help..hahaha :P

Pencacai Alim said...

cantik itu indah..buruk itu unik

SyedGraphiX said...

sy da besar pun ske askrimm?! hahaa

||aLeaSaRa|| said...

smlm kite sedih kite mkn ice cream.cuba tgk movie korea kalau sdh je mesti ajak mkn ice cream.Tak kira bdk2/ank dara/mak budak hehe...pun suka ice cream.menenangkan jiwa yang resah perghh ayat..

manna_salwa said...

al hakim : nampaknye begitu la.. kene bg pemurah sket je.. huhu~ :)


maCy : a'ah..pakej kena ckup..mcm2 bdk2 skrg an..


rina : akk pon same je.. (^_^) huhu~

manna_salwa said...

apis : tu la pasal..

anis : a'ah kan, bdk-budak sekarang demand lebih je..

pakcik cemomoi : eleyh, mcm p.cik ade jamu saya.. huhuk~

manna_salwa said...
This comment has been removed by the author.
manna_salwa said...

kaki-kaki : ye la kan..

ima : berkire bdk2 skunk ni..

pencacai alim : (^_^) btul2..

manna_salwa said...

syed : sy pun same!~

aleasara : kalau saya sedih pun sy mkn eskim.. best kan? (^_^)

Heidi Shafiq said...

vanilla+cokelat pun sedap!

shatooman said...

belanja boleh~ cuma jangan ajar mengupah..hahaha xD

manna_salwa said...

heidi : mmg sodap tu..

shatooman : mcm same je tu.. huhuk~

dya adriza said...

hehe betul3.. last2 saya mls nk rapat dgn budak2, tenang je, jimat duit hahaA!