Wednesday, August 17, 2011

:: SONATA MUSIM SALJU DI WELLINGTON ::


....بسم الله الرحمن الرحيم 
-السلام عليكم-

saya sangatlah seronok tengok putik-putik bunga kat reranting pokok, tanda SPRING akan tiba..

tak disangka-sangka pulak 2nd wave winter nak melanda.. salji turun kat sini.. selama ni tak pulak.. almost 50 years without snow..

akhirnya turun jugak..

ayah : "ayah rasa sebab dekwa p sana la salji turun, kalau tak tak turun lagi la tu.. NI APA YANG AYAH RASA LA.."


haha.. ayah buat lawak lagi..


okie.. maybe i miss home so much..


tetibe~
kata musim salju.. mahunya tak sayu-sayu.. tak lengkaplah!


nah video salji belakang rumah saya, abaikan batuk tu.. simptom musim salju la tu~.


video




~~~


‎"Tidakkah kamu melihat bahawa Allah mengerak awan, kemudian mengumpulkan antara (bahagian-bahagian)nya, kemudian menjadikan bertindih-tindih, maka kelihatanlah olehmu hujan keluar dari celah-celahnya dan Allah juga menurunkan (butiran-butiran) ais dari langit, iaitu dari gumpalan-gumpalan awan seperti gunung-gunung, maka ditimpakan-Nya butiran ais kepada sesiapa yang dikehendaki-Nya dan dipalingkan dari sesiapa yang dikehendaki-Nya." 
[24 : 43]


rasa terpilih sangat oleh Allah untuk merasai nikmatNYA yang satu ni..


seorang teman pernah berkongsi rasa saat kami pertama kali melihat salji.. 
katanya :
"Allah dah tunjukkan pada kita salji yang bukan semua orang dapat lihat, dapat pegang, dapat rasa, so, its up to us la macam mana nak balas balik nikmat Allah ni.."


kena pulangkan balik nikmat ni padaNYA dengan berkerja untuk menegakkan syariatNYA..


insyaAllah.


go wawa!


~~~


out!



10 comments:

Cik Aqilah Wardah said...

hamboii~ laju sangat entri hari ni?? :p

neway, how's ur test??

erm.. btw, best nyee la jadi awak.. next sem, kte tuka nak?? awak duk uia, kak g welly eh!! :D

adrinaqamarina said...

heheeh abah abah ni memang suwit suwit belaka.


post egypt snow barang sebalang dua plis plis :D

cik_paan said...

wah!! beruntungnya salji..

jaga kesihatan ^^

pelangi hafyza said...

wah... teringinnya nk g sane skrg... leh x? huhu

cemomoi said...

tak cuba buat abc ke? isi susu denagn sirap jeee

L said...

semoga hepi2 selalu kat sanaa.=)

jom berdoa?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/doakan-untuk-keburukan-saudara-seislam.html

abah khalisha said...

Wah salji..tk pernah merasa pegang salji lg..selalu abah pegang ABC je lah..hehehe
Contest Nostalgia Lagu Raya dan ANDA..

Cik Kasut said...

wah bestnyer.... :)

Aida Omar said...

awat pas tgk video tu aida rasa jeles semakin menebal la..haha. seronok nya lahai dpt merasa musim salji.

Atas keizinanNya turun juga salji itu ea..

Liyana Aziz said...

untungnya dapat merasa tu semua...heheehehhe... hopefully one fine day dapat rasa jugak... ehhehheheh