Saturday, April 23, 2011

:: SaKiTnYe BeRCiNtA.. SeMuA BeNdA NaK TeRaSa.. ::

....بسم الله الرحمن الرحيم 
-السلام عليكم-

•.¸¸.•´¯`•.♥.•´¯`•.¸¸.•


kalau ikut waktu Malaysia, ini update kedua untuk hari ini.. tapi kalau ikut waktu New Zealand.. hari dah bertukar.. saje nak update.. lepas ni empat hari la korang tak nampak blog saya ni.. i'm going for a trip to Rotorua.. nanti-nanti saya pos pasal trip ni okie.. (^_^) cukup-cukuplah dengan intro.. moh le kite ke destinasi entri kali ni..

:: SaKiTnYe BeRCiNtA.. SeMuA BeNdA NaK TeRaSa.. ::
(baru ingat nak berhenti cerita pasal cinta-cinta ni..aih -___-" )

korang pernah bercinta? or korang tengah bercinta? tak rasa sakit ke bercinta ni?

saya saje je tanya.. nak tau jugak perasaan korang ni..

bagi saya yang kuat 'touching' ni... bercinta itu sangatlah menyakitkan..

*emo..emo..*

kenapa saya kata bercinta tu menyakitkan?

bercinta tak sahlah kalau takde terasa-terasa ni.. aman benor kalau takde terasa ni semua.. kalau ada yang macam ni.. kalau tak kawin lagi tu.. segerakanlah berkahwin ye (^_^) and jangan lupe jemput saya pergi kenduri korang okie~~ huhuk~ sorry, termelalut..

:: SaKiTnYe BeRCiNtA.. SeMuA BeNdA NaK TeRaSa.. ::

dia busy kita terasa.. dia free sangat pun kita terasa..

dia diam kita terasa.. dia bising pun kita terasa..

dia tegur kita terasa.. dia buat dunno pun kita terasa

dia kurang baik kita terasa.. dia baik semacam pun kita terasa..
(yang ni saya tak faham..awatlah orang buat baik pun nak terasa tah..ih3)


bercinta ni.. kenalah pandai jaga hati.. bukan je hati orang yang lagi satu tu.. ingatlah.. kita pun ada hati kita sendiri.. so, jagalah hati kita yang satu ni jugak.. jangan dok layan sangat perasaan tu.. setan dok menghasut je.. saje nak porak perandakan rumahtangga kita..saje nak bagi kita jiwa kacau.. saje nak bagi kita stress.. there is more to life than to feel depressed over small thing like 'he's/she's busy'.. live life to the fullest okie.. nak tension-tension pun pilih la bende yang sesuai untuk di tensionkan.. contohnya EXAM or ASSIGNMENT.. opss.. hehe~

kekasih atau peneman itu adalah untuk menyenangkan hati yang lagi satu tu.. kalau dah rasa tak tenang..and gagal untuk menenangkan tu.. carilah penyelesaian ok.. jangan biar sakit hati tu bertambah parah.. seksa nanti..

itu jelah.. pape komen sangatlah dihargai..

tata, jumpe lagi dalam masa 4 hari.. take care all~

out~

23 comments:

adwafarahin said...

nak ikut waa g trip!

hehe

cik EPAL said...

cinta pada Allah yang kekal abadi =)

~miraie_19~ said...

yer...btol, cinta tue agak menyakitkan sbnrnye...indah tue hanye smentara je..

Nur Liyana said...

yana setuju sgt!!!hehhe
padahal tak de experience lagi pun!!!hehe

akak study ke kat sana??sory tnya baru first tyme jumpa blog nie!!!

nelly said...

sangat setuju ! =='

♥ norlida ♥ said...

hai...ida dah follow ur blog ^__^

hudadida said...

cinta mmg menyakitkan..
tapi kalau tak ada sakit..
tak ada la gembira..=]

SiTi HaJaR said...

jangan lupa buah tangan..
take care =D

cik azeya said...

setuju. huu. benci. kdg2 bende simple pon nak terase. padahal die tak salah pape. :(

amny said...

cinta ade pasang surutnyee...^^

@tiF said...

hoho.. cinta dgn ALLAH, lansung tak terasa~
lansung x sakit~

misz athiqah said...

betul2...huhu...suma benda nak terasa...hehe...slalunyer yg girl r terasa lebih...ha..ha...mesj lambat blas pun terasa...kol lmbt jwab pun terasa..=p..

touyakaruma said...

Roto .... rotoroa ? Rotoroa tu apa ?


Awek Cun : Touya !
Touya :Awek !
Awek Cun :Touya !
Touya :Awek !

Puffffffffff

Awek Cun :Touya kentut erk ?
Touya :Tak sengaja
Awek Cun:Spoil arrr
Touya :Takkan kentut pun nak terasa ?



Kalaulah Aku Jadi Perdana Menteri 1
Aq Vs Nemesis 1

Mohd Ridhuan said...

warna warni lam cinta...
ehhehhe

IzREen :') said...

love is like a war..
easy to begin
difficult to end...

jom bace entry panaz izreen..
MRSM vs SBP

apek poyo said...

maso blajar,,maso mudo nih..toksah la bercinto..
rosak tumpaun..
cintai pada ALLAh sudah..
agak dah bersedio nak kawin sok..cr lah cinta yg sebenar cinta
hahahahaha...sakit oooooooooooooo

maCy said...

jiwang la yunk. hik2

アヌム ちゃん~~ said...

Salam.bw here^^ nice blog :)
Feel free to visit me @ frommetoyou~
Ada entri baru^^ TQ

Nur Liyana said...

owh..betul!!!akak..bestnyer..nk ikut pergi sana!!!haha..akak doakan yana jugak yer..hehe

Fatma Diyana MB. said...

sangat setuju ! :)

kay_are said...

bese r manusie.. lumrah alam r tu dalam berchenta ade je yang x kne ye tak.. huu

The Black Jubah said...

Orang muda....bila dah kahwin,masuk anak ke dua dah mula hilang cinta...yang tinggal hanya...mawaddatan wa rahmah....

al_hakim said...

segerakan berkahwin tau..=)