Thursday, March 31, 2011

:: HeY pLaYbOY~! ::

....بسم الله الرحمن الرحيم 
-السلام عليكم-

•.¸¸.•´¯`•.♥.•´¯`•.¸¸.•

hyeya all~!
tajuk kali ni : :: HeY pLaYbOY~! :: 
ape kes cik nurussalwa nak mengomel pasal playboy pulak ni kan?
haa..
saje je..terkenang-kenang kawan-kawan yang jadi mangsa ayat playboy..and..kawan-kawan yang memang playboy..
*cik nurussalwa kawan ngan playboy ke? ada la seorang dua yang identiti mereka dirahsiakan..*

kesian sangat dengan kawan-kawan yang ter'cair' dek ayat-ayat manis si playboy.. ayat diorang sah manis, kalo tak.. takde la diorang jadi playboy berjaya.. kan? kan?

sisters, kalau dah nampak kawan tu ada gaya badboy/playboy tu, jaga-jaga la okie. 

kata seorang kawan saya (playboy) :
"dalam hati seorang playboy ni ada je seseorang sebenarnya."
*betul ke? abes tu, korang kira main kayu 3, 4, 5 dan seterusnya ke?*

katanya lagi :
"biasanya playboy ni, diorang mesti pernah kena tipu or dumped by a girl, then kira macam nak balas dendamlah jadi playboy ni.."
*owh..camtu pun ada ea?*

diorang ni bukan palyboy la.. ni gambar hiasan je.. hehe~

hello brothers, jangan la macam tu.. tak baik la.. kalau rasa-rasa nak main-main tu tak payah lah.. kesian la kat girls yang korang mainkan tu.. korang maybe la main-main, yang diorang tu? mau patah hati diorang korang buat..

kalau korang pernah kena 'dumped' dengan mana-mana girl, korang mesti faham sakitnya hati bila diperlakukan macam tu kan? betul tak? kejam kan girl tu buat korang macam tu? tapi..
korang lagi kejam kalau saja-saja nak balas dendam dengan cara mematahkan hati girls lain.. tak adil.. and tak patut okie~!

nak cakap lebih-lebih pun tak mampu.. just..

girls, jaga la diri baik-baik.. playboy ni, jahat nakal diorang pun, diorang takkan jadikan girls yang nampak baiknya, yang amal suruhan agamanya, yang solehah gayanya sebagai mangsa diorang.. saya tahu.. kawan saya yang playboy tu la bagitahu.. huhuk~
*ye ke playboy sekalian? betul tak?*

and

boys, yang dah sedia playboy tu, insaf la korang.. tak baek buat camtu.. bagi yang berniat tu.. lupakan saje ea? pada yang tak playboy tu.. kekalkanlah jati diri korang.. gud..gud..

sekali lagi.. karma boleh memainkan peranan kat sini.. what goes around might come around. bukan playboy je lah.. playgirl sekali.. ingat-ingatlah.. hari ni korang buat orang, siapa tahu esok-esok, korang pulak yang terkena..

so, timbang baik-baik okie~!

cik nurussalwa tak marah.. saje nak tegur..
*peace*

p/s : kalau ada yang salah tu..ampun dan maaf saya pinta ea..

(^_^)

17 comments:

al_hakim said...

tp kan..sy dengar la kan..laki yg playboy ni bile kawen die akan setia..=)

Ujaja said...

huhuhu..saye ramai kawan lelaki dan stetement cik salwa tuu ade benarnye..

maCy said...

playboy.. entahlah... cukup.. tak mahu egt`

Notami said...

jgn la jd playboy2 ni..xde faedahnye wei..kalo jd laki romantik xpe..yg pnting kne setia, ok!

ZACK ENTRY said...

kalau bercinta, jangan bagi lebih dari 50% syg tu kepada si dia dan bersedia segala kemungkinan(berpisah)..jodoh di tangan tuhan..belum tentu yg berpunya itu akan kekal..


salam singgah..=)

diana said...

tak elok la jadi playboy ke playgirl ke hape..
nanti kita dah tua anak kita orang buat gitu kita marah tak..
atau pun kita tak kesah..??
tak pun buatnye anak kita jadi playboy..
bunting anak dara orang..
ha..lagi haru..!
nak buat apa2 beringat la..

Mr.IX said...

takde perasaan btol kan laki playboy ni...tp dia playboy ngn playgirl bru aci..sama2 kena...

Salam blogwalking sini dengan sukahati-nya.....

Latest entry :
Dari WIndow Se7en ke LINUX!!

\^__^/

shatooman said...

susah nk paham perangai playboy ni.. kebanyakannya saje nak ejas2 je.. bila dh dapat dia tinggal. cari yang lain. mungkin diorang dok praktis mencari keyakinan diri kot..ahahaha papepon, x payah la nk jadi playboy or playgirl.. nnt yg di kejar x dapat, yg di kendong berciciran.. padan muka!!

||aLeaSaRa|| said...

diorg ni pakat ramai2 nak kumpul SGG!stok geli-geli!adik2 comel di luar sana kite nk pesan jgn mdh termakan pujuk rayu,janji manis,sumpah setia bagai.jgn rdhkan dan jatuhkan maruah sbg pompuan....kerana dirimu amat berharga..erk..mcm iklanlah pulak

cemomoi said...

dah lama tinggalkan jawatan tu

✿ CikCimi said...

playboy3.
xbaek btol buat cm tuh.

Atika Natasha said...

hehe..stakat ni ika bl0m tkena ngn playb0y lg sbb ika yg tggal 0rg dulu..ekekekeke..almklumla bebudak lg kan..dh kwin nnti baru jadik baik..skang nakal2 xpe..jgn mlampau suda..=)

Ati Masrif said...

salam kenal salwa,

kenal blog ni dari cemomoi ^_^

selalu playboy ni ..dapat balasan
cash di dunia!

kak ati FLW U..375

adan said...

girls, jaga la diri baik-baik.. playboy ni, jahat nakal diorang pun, diorang takkan jadikan girls yang nampak baiknya, yang amal suruhan agamanya, yang solehah gayanya sebagai mangsa diorang.. saya tahu.. kawan saya yang playboy tu la bagitahu..

suka sangat part ayat kat atas tu.. huhu

Acap said...

saya teringin nak jadi playboy dan saya rase cita2 saya nak jadi playboy tpi muka saya x hensem camne nak jadi playboy.
lagipon kakwa dah ckp camtu,jadi saya batalkan la niat tu

tadi tu kan gambar adzfar,nizam,alif ngan pon kan
diorang x marah ke?

laoshi' asraf isa said...

playboy ramai..playgul pun ramai..
kdg prempuan jd playgul sbb pkwe dye pasang byk ...so si bunga ni pun nk mrase...

azzey said...

Mmg kene lbh berhati2 ngan playboy nih..:)