Friday, March 18, 2011

Tanya Fahmi: Aku Ni Tak Cantik Ke?

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم 
السلام عليكم
❤♫❤♫❤.•*¨`*•..¸♥☼♥ ¸.•*¨`*•.♫❤♫❤♫❤
 
 
sebelum saya menjawab pertanyaan-pertanyaan saudara Fahmi.. saya nak ucapkan terima kasihlah kerana sudi menjemput saya join ye.. sekadar memeriahkan penyertaan dan untuk tidak mengecewakan.. saya join la ye.. masyeh~

1. Apakah maksud kecantikan. Bagaimana seseorang itu boleh dikatakan cantik?
orang kata beauty lies in the eyes of the beholder. for me, setiap orang tu cantik.. mata manusia je yang menilai kecantikan berbeza-beza.. orang yang cantik ni adalah orang yang yakin and selesa dengan diri mereka..kemas dan tak selekeh.. mempunyai keperibadian yang baik jugak adalah satu kecantikan.. that is the true beauty. (^_^)

2. Adakah kecantikan itu penting? Kenapa?
kecantikan itu memang penting.. tipulah kalau kata tak. tapi, bukan kecantikan paras rupa ye..kecantikan peribadi itu lebih penting.. dan.."sesungguhnya Allah itu cantik dan suka akan kecantikan".. see.. cukup penting.. betul tak?
 
3. Apa perasaan anda bila ada orang cakap anda tak cantik? 
perasaan ye.. pada saya.. normal la ade orang nampak kita tak cantik.. itu lumrah alam la.. masing-masing ada persepsi masing-masing dalam menilai sesuatu.. yang penting saya rasa diri saya cantik (hehe).. apa orang nak kata.. katalah.. it is what we think we are that matter the most.. (^_^)
 
4. Kongsikan satu tips kecantikan yang boleh dipraktikkan bersama.
untuk mendapatkan wajah yang cantik.. solat subuh jangan tinggal ye.. kenape? sebab..
sabda Nabi Muhammad S.A.W: "barang siapa yang meninggalkan solat subuh, tiadalah NUR di wajahnya"
see.. mudah je.. tak payah berjam-jam duduk kat spa, atau butik kecantikan.. and.. free of charge lagi.. (^_^)

"people view beauty in thousands of different ways.. it is in your heart somewhere.. jiwa yang bersih akan memberi cahaya pada wajah.. keceriaan dan senyuman itu aksesori yang menambah seri sedia ada.."
 
 
akhir kata,
"korang semua CANTIK.."

masyeh~

dipersilakan kepada dua orang kakak yang cantik ni untuk join segmen Fahmi ni ye..

 
cukuplah tu..
-out-

14 comments:

al_hakim said...

awk memang cntik kan dear..=)

cemomoi said...

kekayaan tu bukan terletak pada harta sebaliknya pada jiwa camtu le juga dengan canti

apa guna berkain batik
kalau tidak dengan sujinya
apa guna beristeri cantik
kalau tidak dengan budinya

Hariz said...

Cantik yang sebenar itu, bukan pada fizikal..

Cantik yang sebenar itu, terletak pada kesolehan dan ketaatan kepada Yang Menciptakan kecantikan.

" Dunia adalah perhiasan, dan sebaik-baik perhiasan adalah wanita solehah." -Hadis

Malaysia Wedding Dress said...

cantik yang penting hatinya...visit back Malaysia Wedding Dress

[ apexogamy ] said...

haha, kakwa memang selalu perasan cantik kan pun..hhuhu :P

shatooman said...

manusia tu dicipta sebaik-baik kejadian.. maknanya makhluk tuhan yg paling cantik dan indah tentulah manusia. dan tuhan takkan ciptakan sesuatu yg buruk kerana tuhan itu maha indah dan suka kpd keindahan. maka ciptaanNya pastilah yg indah dan cantik~

kalu nk dikira rupa paras, ia takkan kekal.. masa muda lawa la..bila dh tua mesti kerepot sana sini..


p/s: sy selalu perasan diri sy hensem walaupon ramai yg menafikannya..hahahaha

Cikli said...

cantik dalaman memerlukan masa,
cantik luaran sekilas saja.

kay_are said...

cantik tu kan subjektif, yang penting kite tau sume ciptaan Allah tu cantik2.. dan manusie ciptaan paling cantik.. + ape yang penting, dalaman pun kne cantik gak kan =)

Piah Becok said...

like!!!! lagi2 tang solat subuh tu. tak payah nak mekap tebal 3 kaki untuk nampak lawa.

puteri said...

"beauty is in the eyes of the beholder".

nilai sesbuah kecantikan itu adalah terpulang kepada yang melihatnya.

kecantikan/ketampanan adalah subjektif.

:)

AdiaLuze said...

Mekacih tag akak...

Suka jawapan nombor 2 & 4 .. Tepat dah mudah ^________^

ain fathihah said...

lain mata yang memandang, lain penilaiannya.

aleen aiden said...

betul.cantik bagi setiap org 2 berbeza2. ^_^

Ati Masrif said...

sori salwa kak ati ni
kalau pesanan kat s/mix tu
selalu terlepas pandang

terima kasih tag kak ati

nanti kalau senang kak ati
akan join lah yek