Tuesday, March 22, 2011

:: NZ ePisOdEs (eP.6 : ChOcoLaTe HeaVeN ) ::

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم 
السلام عليكم
❤♫❤♫❤.•*¨`*•..¸♥☼♥ ¸.•*¨`*•.♫❤♫❤♫❤

hyeya.. :)
apa khabar semuanya?

lama dah tak update pasal new zealand kan?

so, here we go :

:: NZ ePisOdEs (eP.6 : ChOcoLaTe HeaVeN ) ::

benda yang hampir semua orang suka adalah coklat.. kan? tak kira la budak-budak ke, remaja ke.. orang korporat ke.. doktor ke.. we LOVE chocolates aren't we? (^_^)
new zealand ni terkenal dengan dairy products and coklat diorang.. kat sini.. hampir setiap orang akan ade stock coklat masing-masing.. 
saya tak la gilakan coklat.. tapi, terpengaruh jugak la dengan orang sekeliling.. so, ade la jugak coklat dalam laci meja tu.. korang nak?? mai NZ la ye.. (^_^)

 antara coklat yang saya dapat masa birthday haritu.. ade lagi yang tak makan tu.. uhuk2..


sama jugak, birthday present.. still ade lagi separuh.. walaupun dok hulur-hulur kat kawan-kawan.. still tak habis-habis.. (-__-")


ni.. yang HAZELNUT SLAB tu sedap woo.. yang cadbury tu.. kat malaysia pun banyak.. hehe.. ade lagi dalam stock.. tak sentuh pun.. ih..ih..ih..


cadbury roses.. sedap-sedap.. (^_^)

 :: KILANG NYCO ::
haritu kami ada la pergi melawat kilang coklat.. tapi, malangnya kami pergi hari ahad.. so kilang tu tutup.. but still, kedai under kilang tu bukak.. cuma tak dapat la tengok macam mana diorang memproses coklat..


so, itu sajelah tentang coklat di NZ..
sape-sape nak boleh tempah k..
errr~ ok, gurau je..
hihi
(^_^)
-out-

13 comments:

cikliah said...

kat Malaysia tengah trend buat choc sendiri... tapi rasanya idak ler proses dari bijik cocoa kot... hihihihi....

Fatin Aliyya said...

jelesnya!!!wa, yaya ni hantu cokelat taw.:)

Syafiq said...

nak cekelattt !!!

Addy said...

too bad i have migraine n need to stop chocolate-ing. =(

miss noera said...

wah ni rase mcm nk mkn ceklat lagi nih. padahal b4 lecture ling dh mkn snickers bar dah tadi. xblh stop mkn choc ni cemaneee~

cemomoi said...

ooo mesti murah kat sana.. jangan sampai rongak dah la

Syukri Kamaruddin said...

post la sikit ke sini..nnt sy bg address :)

shatooman said...

saya adalah hantu cokelat..sila bagi kat saya semua coklat tu.. konpem habis dalam masa beberapa jam je...

al_hakim said...

maap lmbat..lame tak bukak blog..huu,,nak cokelat jugak..=P

chii said...

cadbury =( wuwuw..bestnya byk coklat

iPai said...

nak coklat kisses yg dlm gambar tuh !! waa .. sedap ye coklat tuh !!

AdiaLuze said...

Waaahhh ... Cam sedap je coklat NZ ni kan .. Huhuhu ..

Nak sikit !!! ^_^

AdiaLuze said...

Coklat kat sana murah tak dik ? Kalau murah, nanti kalau balik cni, leh la kirim satu beg ! Hehe