Monday, February 28, 2011

:: SpEciAL uNtUk diA ::

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم 
السلام عليكم
❤♫❤♫❤.•*¨`*•..¸♥☼♥ ¸.•*¨`*•.♫❤♫❤♫❤


mungkin agak personal entri kali ni, tapi.. sudi-sudilah baca ye.. ^_^






for my one and only soul sister..
NUR FATMA SYAZANA..

hyeya sis,
jangan marah ye dekwa tulis pasal kakna kat sini..

sis,
orang kata nak hidup ni kita perlukan sumber kekuatan kita masing-masing.. sis, trust me, you are one of my biggest source of strengths. kalau orang tanya dekwa siapa orang paling kuat yang dekwa kenal, I will definitely say that it is 'my kakak'.

 kakna,
kakna pernah kata yang dekwa ni 'SETEGUH KARANG'.. *kenapelah puitis benor*.. huhuk~ sebenarnya, dekwa tak kuat mana PUN.. kakna lagi kuat..

sis,
keep strong okie. PERCAYA. things happened for reasons. dulu dekwa selalu rasa lost. sejujurnya, sekarang pun dekwa still rasa lost. lagi-lagi tercampak kat negeri orang macam ni. tapi, dekwa PERCAYA, 'HIDUP TAK SELALUNYA DERITA'. 
ada seorang ustad ni kata, 'ALLAH BERTINDAK MENGIKUT SANGKAAN HAMBA-NYA' maknanya, apa yang kita jangka, itu yang kita dapat. makanya my sis, sangkakan hanya yang baik-baik okie.

sis,
mungkin KITA rasa yang hidup ni tak adil. dekwa selalu jugak fikir macam tu. tapi, kita tak tahu apa yang tersedia untuk kita di masa-masa yang mendatang. 'DERITA HARINI TAK BERMAKNA SIKSA ESOK'.. pasti ada 'BAHAGIA' untuk kita. 

sis,
orang yang hidup senang sejak lahir tu pun ada kurang diorang jugak. diorang tak sama macam kita. diorang tak pernah merasa susah macam yang kita rasa. orang putih kata 'PREPARE FOR THE WORST'.. at least, we had gone through the 'WORST'.. cume lets pray that thing will not get worsen.

sis,
live life well okie. you are not alone. we support each other tau (^_^). 

sis,
thank you for everything. dekwa rasa kakna dah korbankan hidup kakna untuk kami semua. hanya Allah je boleh balas jasa-jasa kakna pada kami.

last but not least,
I LOVE YOU. AND I MISS YOU.
TAKE CARE SIS.
MAY ALLAH BLESS YOU ALWAYS.


dia kakak saya, dan saya sangat sayangkan dia..
out~
(^_^)

9 comments:

dya adriza said...

cantik kakak awk.. moga akak awk tabah dlm menjalani kehidupannya kelak =)

Misz_Aimi said...

like it..., it's rite

[ apexogamy ] said...

cun dan hebat betol both my sisters ni..hehe =)

cik nurussalwa said...

dya : insyaAllah.. thanx dya..


ummu : it is..


dekmat : yezz.. tgk la sisters sape.. ^_^

al_hakim said...

rindu kakak jugak..opsss..awak..

=P

cik nurussalwa said...

awak : amboi2..

cemomoi said...

cepat sampai jodoh kalu slalu promosi gini

AdiaLuze said...

Syahdunye entri.... I like !!! sob,sob,sob..

At the end of each tunnel, there will be a light ^__^

shameel Iskandar said...

salam alaik.

Hidup hendaklah diharungi dgn hati yg tabah dan jiwa yang cekal.
Memang terlalu banyak mehnah dan tribulasi dlm hidup, tapi itulah yg akan mematangkan kita. itu semua akan memberi makna kepada hidup demi kehidupan yg bermakna