Friday, February 25, 2011

:: KaLAu DaH nAk KaWen BaRuLah.... ::

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم 
السلام عليكم
❤♫❤♫❤.•*¨`*•..¸♥☼♥ ¸.•*¨`*•.♫❤♫❤♫❤

KaLAu DaH nAk KaWen BaRuLah.... ??
barulah ape?

hehe~ sebelum pergi lebih jauh lagi, entry ni takde kena mengena dengan perkahwinan siape-siape okie.. terutamanya tuan belog...
cik nurussalwa belum nak kawen lagi..

sebenarnyelah kan..nak tanya sikit.. korang suka tak pergi kenduri?? to be specific, kenduri kawen.. suke?

saya tak berapa nak minat.. bukan ape ye.. ramai sangat orang kat kenduri ni.. saya tak minat sesak-sesak ni.. huhuk~ but still la, kenduri-kenduri kenalan terdekat dan keluarga tu saya pergi..cume kalau mak ajak pergi kenduri rumah kawan-kawan dia je saya liat sikit.. huhuk~


neway,

ade pendapat menyatakan bahawa..

"kalau dah nak kawen barulah suka pergi kenduri-kenduri kawen ni.. baru ade feel"

ececeh~

ye la kot kan.. 

saya pun terfikir bende yang sama jugak..

BUNGA PAHAR ~ GIM
pape pun..

saya dengan ini, setuju dengan statement tersebut..

hehe~ sebab.. saya ade jugak perasaan tu kadang-kadang..
*errr..statement panas ke ni??*


kadang-kadang la ye.. tapi saya belum nak kawen lagi..


huhu~


however, sebenarnye pergi kenduri kawen ni, ada banyak baiknya.. selain dari meraikan pasangan mempelai, kita jugak dapat mengeratkan silaturrahim.. tak dilupakan, makan percuma.. hehe~


kepada yang tak suke pergi majlis kawen tu.. ataupun feel tak ade lagi tu.. ingat ye.. kalau jemputan tu memang untuk anda... dan berkemampuan untuk pergi.. maka.. pergilah..lagi-lagi kalau tak hantar wakil pun.. sebab..


salah satu hak seorang muslim terhadap muslim yang lain adalah
"jika kita diundang, maka penuhilah undangan tu" Hadis riwayat Imam Muslim.


see.. makanya.. jum ke kenduri kawen~~


huhu


(^_^)


p/s 1 : mengenai persediaan kawen-kawen ni.. i like this entry very much.. sile la singgah ke http://pilhanhati.blogspot.com/2011/02/lelaki-tak-pandai-masak-vs-wanita-tak.html (tibe-tibe je kan?) 


p/s 2 : usia dah meningkat.. moga amalan dan ilmu pun ekot sama.. (^_^) happy birtday my dear self..


out dulu yep.


tata~

13 comments:

al_hakim said...

awak tak nak kawen lagi ke?hukhuk

fadzilah said...

saya suke pg kenduri kawen. maksudnya sy mmg gile nk kawen ke ek? hahahaha.
senanya sy suke pg sbb sy suka nk tgk suasananya.selain mkn percuma n cuci2 mata. haha

fatihah said...

awak, kite silap komen gn id kakak kite la. huhu. yg "fadzilah" tu. just nk inform. ^^

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

menarik dan cantik

Liyana Mujahid said...

huh sy pun agak lemah bila sampai tang pi kenduri kawen ni.

akak kena kawen cepat ni biar bersemangat utk ke kenduri ;p

hehe

cik nurussalwa said...

awak : saya tgh tunggu org masuk meminang je.. opss~


fatihah (fadzilah) : mkn free tu penting..hehe


b.r.u.t.a.l.s.o.l.o : masyeh~! :)


liyana : hehe~ maybe..

dya adriza said...

hahaha. eh? bday awk ke? epy bday dear.. klu kawen tu, jmput la saya ek ;)

azzey said...

Saya sker pegi kenduri kawen..tp x ker nak tunggu2 pengantin sanding...pas mkn je terus balik..:)

SyuhadaLihan said...

wawa :)

Syukri Kamaruddin said...

emm orang tua2 ckp kalo ada knduri kawin,rajin2 la dtg, tolong2..kalo tak nnt masa mjlis sndiri orng laen plak xnk dtg..soo skrng kat kg..dah jadi pkerja tetap bila ada mjlis kawin..hoho..best la..

chii said...

x suka g gak..slalu kena paksa ngan mak

eppy belated besday :D

cemomoi said...

sama.. tak suka sesak

sama taak gemor g kenduri tu tapi kalu jemput kawin lajuuuuu je

hiro said...

kwen2...