Monday, February 21, 2011

:: DO SOMETHING ABOUT IT ::

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم 
السلام عليكم
❤♫❤♫❤.•*¨`*•..¸♥☼♥ ¸.•*¨`*•.♫❤♫❤♫❤


saya percaya yang setiap seorang dari kita mempunyai impian masing-masing.. 

gantung la impian kita setinggi-tingginya.. sebab tak salah pun.. impian akan mendorong kita untuk hidup dengan lebih bermatlamat..

IMPIAN samalah macam gawang GOL.. agak-agaklah.. kalau kat padang bola tu takde gawang GOL ni.. kat mane la Safee Sali nak sepak bola kan.. penat jelah pusing-pusing kejar and passing bola.. takde hasil..kesian...

(^_^)

bila dah ada impian.. mesti kita nak impian kita jadi kenyataan kan?


"DREAM CAN ONLY COMES TRUE IF YOU DO SOMETHING ABOUT IT"

biasa dengar tak?

samalah konsepnya dengan USAHA.. Islam jugak menuntut kita untuk berusaha dalam apa jua yang kita lakukan.. orang kata, 'REZEKI TAK AKAN DATANG BERGOLEK'.. memang takkanlah.. kalau ade pun, kita still kena USAHA membongkok untuk ambik rezeki yang bergolek datang kat kita tu..

setuju?

USAHA dan IMPIAN saling memerlukan antara satu sama lain untuk kita berjaya and sukses dalam hidup kita ni..

dah ade GOAL kenalah ada USAHA untuk kejar, attack and score..

(^_^)

faham tak? hehe~ 

so, korang-korang..
selamat berusaha mengejar impian masing-masing..
(walaupun impian takde kaki nak berlari, korang still kena usaha kejar okie)

~~~

just nak share.. one of my dreams is to study aboard.. and I do want to be in NEW ZEALAND since in my secondary school.. ALHAMDULILLAH that dream is now a REALITY.. you guys pun boleh jadikan impian korang satu realiti.. 

IMPIAN 

|
V

USAHA + DOA + TAWAKAL

|
V

REALITI


ALL THE BEST
(^_^)

out~

22 comments:

Azie Azra said...

mmg entry ikhlas dr hati kan ?
mmg betul,tanpa impian kite mungkin xtahu kemana arah tujuan kita :)

manna_salwa said...

:) insyaAllah ikhlas..

Syukri Kamaruddin said...

eheh...doa+usaha+tawakal..soo boleh lah dianggap anda adalah pejuang yg berbekalkan senjata dan perisai..dan anda gunakannya..dan anda mmang hebat mnggunakannya...berjaya dah....

manna_salwa said...

syuk : alhamdulillah.. ^_^

chii said...

org yg ada cita2 utk berjaya mmg ada matlamat dlm hidup..bila mana matlamat dan impian selari..insya Allah..kita akan kejar sampai tercapai =)

AdiaLuze said...

Tahniah sis sebab berjaya merealisasikan impian anda !!! ^__^

P/S : Salam ukhuwah..

shatooman said...

kejayaan dihasil dari usaha.. usaha bermula dari impian. impian bermula dari mimpi. mimpi bermula dari tido.. so, jom tido untuk mulakan kejayaan..hahahaha

cik nurussalwa said...

chii : betul tu.. ^_^

adiaLuze : tengs sis ^_^ salam ukhwah jugak


shatooman : haha.. a very nice one~

fatihah said...

semua org ade impian.tp x semua impian tu tercapai. mungkin da berusaha + doa + tawakkal, tp belum ade rezeki.so, kn tambahkan lagi usaha kan? <---- tuju buat saya sbb impian saya belum lagi tercapai.

azzey said...

Impian mampu memotivasikan diri kita...:)

cik nurussalwa said...

fatihah : betul jgk.. cuma ade masanya.. impian tu bukan milik kita.. cuz Allah sedang sediakan dgn sesuatu yang lebih baik lagi..
usaha untuk mendapatkan apa yang kita nak tu tetap kena ada, walau ape pun..

=)

wage said...

kata2 yg bagus,kata2 yg bisa memotifasi dlm kita berusaha.makasih....aku bagi markah 8.he he...

cik nurussalwa said...

azzey : betul tu.. setuju2..


wage : wah~ siap bg markah lg.. tq2~

[ apexogamy ] said...

wah..semakin cun sejak pegi NZ..huhu

cik nurussalwa said...

[apexogamy] : huhu~ tQ my lil bro.. love u lah~!

miss cleopatra said...

saye setuju..impian xkan jadi kenyataan tanpa usaha yg gigih!

Syafiq Rosli said...

selagi ade keyakinan yang tggi serta usaha..insyaallah

cik nurussalwa said...

miss cleopatra : masyeh~ jum same2 berusaha ^_^


syafiq : true.. sy setuju.. keyakinan pun penting.

al_hakim said...

mmg cun dear sy ni..nice entry..mmg ade bakat jadi motivator kan..usaha untuk itu ye..=)

cik nurussalwa said...

masyeh dear ^_^

SyedGraphiX said...

btul2.. x de usaha x de doa x de tawakal = x de impian . hehe

cik nurussalwa said...

betul2 :)