Wednesday, February 23, 2011

:: ❤ I LoVe yoU ❤ ::

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم 
السلام عليكم
❤♫❤♫❤.•*¨`*•..¸♥☼♥ ¸.•*¨`*•.♫❤♫❤♫❤


"pen merah..
pen biru..
you marah..
i love you.."


weeee~

biase dengar tak ayat jingle kat atas tu??
*boleh kot dikira jingle*

waaa~ sangat teringat zaman kanak-kanak ribena..
*ni lagi satu..kenapa ribena ek??*

bercerita pasal jingle kat atas tu..

dulu, kalau rasa nak marah je.. bila kawan-kawan nyanyi jingle ni, mesti rasa nak gelak..dari nak marah terus senyum and sengeh..huhu (^_^)
halus betul caranya nak meredakan kemarahan kita.. tapi sekarang.. makin kita marah.. makin dibakar-bakar.. budak-budak sekolah pun dah pandai bertumbuk sana sini..

bila dunia semakin mengalami perubahan.. segalanya pun ikut sama berubah.. makanya..

jum ajar budak-budak jingle ni~!!


-my cousins and niece-

huhu~

gurau je.. just.. jaga la anak-anak kecil disekeliling kita.. yang dekat dengan kita yang kita sayang dengan sebaik-baiknya.. sayang diorang so that diorang tak rasa kurang disayangi.. so that diorang tak memberontak.. so that diorang tau menghormati orang lain.. so that diorang akan membesar menjadi orang yang tinggi adabnya..

and for teachers and teachers-to-be macam saya.. jum la support sama.. instead of menghukum kesalahan, apa kata kita cube memahami keadaan.. (^_^) fitrah budak-budak ni, semuanya innocent.. kalau diorang misbehave tu maknanya ada la something wrong somewhere..

makanya,

sayangi anak-anak anda~
(^_^)

~~~

yang merindui zaman kanak-kanaknya,
-cik nurussalwa-

out~

p/s : please say some prayers for our friends and family in Christchurch.. the earthquake hit this part of new zealand last few days..  may Allah bless us all~ tQ

10 comments:

dya adriza said...

dulu lgu ni mmg femes. yup btul tu, sbg ckgu, kita kena bersiap sedia hdpi pragai murid yg spesies x mkn saman nih.

mz u la dear ;)

Liyana Mujahid said...

betul3, rindu sangat zaman kanak2.
pen merah pen biru tu memang femes waktu sekolah rendah, hehe.

*kanak2 ribena; nak kata kanak2 je suka minum ribena, org tua pun layan jugeee, hehe :D

cemomoi said...

dok jauh tu... jangan banyak bernostalgia... kang asik nak balik je

cik nurussalwa said...

dya : betul tu.. n miss u jgk :) lamenye xdgr kabo..


liyana : oho.. yelah..org tua minum kopi pulak an.. :D


p.cik : baek~!

Cikgu Tie said...

zaman kanak-kanak memang best.sayangnya saat itu tak mungkin berulang lagi.huhuhu....

jom baca: doa buat isteri dan anak-anak

al_hakim said...

nak ckp i luv u je..boleh?

nazrul ashraff said...

best la belog ni..wii..nak follow la..:)

FiQrY said...

Sayangilah mereka krn merekalah bakal menjadi peminpim pada masa akan datang..bimbing mereka dengan Al-quran n As sunnah..insya'Allah mereka akan jadi insan yg cemerlang dunia dan akhirat....ehehe....

azzey said...

Dulu masa sekolah slalu guna pantun kat atas tu..hu3

chii said...

time kasi kad slalu ada pantun mcm ni

tmpat stadi salwa jauh dr christchurch kan