Tuesday, February 22, 2011

NZ episodes (Ep.3 : WeLLiNgtOn BerBuKiT BuKaU dan buDaYa jaLaN kaKi..)

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم 
السلام عليكم
❤♫❤♫❤.•*¨`*•..¸♥☼♥ ¸.•*¨`*•.♫❤♫❤♫❤

i badly want some LAKSA right now.. aduh~~ neway, saya bersyukur dengan apa yang ada.. tapi.. its not wrong if i want something else 
kan.. huuuuuuuu (T_T) walopun tau payah nak dapat..



korang tau tak yang wellington a.k.a welly ni amatlah berbukit bukau..selalu je tertanya-tanya..manalah agaknya tanah yang rata kat sini.. nak pergi kelas kena turun, naik, turun and naik bukit dulu.. baru sampai main building (bangunan utama).. tapi.. kalo nak kena pergi tempat perjumpaan yang lagi jauh..makanya..tambahlah pendakian anda ye..



memang budaya or gaya hidup orang-orang welly ni berjalan kemana-mana sahaja.. so, pergi city center pun jalan jugak.. to be frank.. agak semput jugak la.. huhu~ tapi, nice.. bley panaskan badan yang sejuk tahap menggigil ni..


untuk tujuan itu.. we need to have good walking shoes.. these are mine..

pink je.. comel kan? huhu~



huhuk~ so, something yang korang kena tahu pasal welly adelah.. ianya amat berbukit bukau.. (^_^) and kalo nak datang welly, bersedialah untuk berjalan yep..
sebenarnye ade je bas and cable car.. nak cerita jugak pasal bas.. maybe dalam episod-episod yang akan datang la ye.. (^_^)


tadi dah buat enrollment.. insyaAllah next week start kelas..


wish us LUCK ye..


tQ readers..


out~

17 comments:

cik teynteyn said...

good luck oke .
heeee +____________+

al_hakim said...

pink..cumey..baru kan?gud la..exercise..mesti balik malaysia dah len kan..wink2..^.^

cik nurussalwa said...

cik teynteyn : masyeh~ :)


encik awak : amboi2.. semacm je tersiratnye..

azzey said...

Sweet pinky je kasut tu,...:)

cemomoi said...

jimat duit minyak

cik nurussalwa said...

azzey : hehe~ sweet kan..


p.cik : a'ahkan.. mmg jimat pun.. huhu

Fizi said...

wah...bole r kasi satu kasut tuh.hehe

ummu latifah said...

dik wa.... waaaaaaaaa..... abis la after 2 year U slim drpd I. nak kena walk jugak ni. anyway, I like ur pinky shoes....

cik nurussalwa said...

fizi : tak boley lah.. huhu

maksu~!!! : hehe.. ter'excited' pulak.. masyeh.. :)

Ezay Hadry said...

best tuh bejalan jauh2 tp cuaca sejukk
nice shoes

cik nurussalwa said...

ezay : masyeh~ :)

AdiaLuze said...

Waaaa... Bestnye.. Tak kiralah walau kena berjalan sebab cuacanye sejuk...Takdelah hbs lenjun baju...

Cute kasut.. Mesti Salwa slim melim je kaannn...


P/S : Good Luck dear in your study !!!

syufaa said...

eheee..comey nye kasot! pinky2! :D

Syukri Kamaruddin said...

bestnye..memang xsempat gemuk ar..hoho...

shameel Iskandar said...

Salam alaik.

Mesti bestkn study kt NZ. Baguslh kena berjalan sbb dpt bakar byk kalori tu.

Amy said...

gud luck ye...:)

senyum cinta said...

tersirat sungguh nie...salam persahabatan