Thursday, February 17, 2011

NeW cHaPtEr, nEw EnViRoNtmEnT, NEW ZEALAND : Ep.1

 بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم 
السلام عليكم
❤♫❤♫❤.•*¨`*•..¸♥☼♥ ¸.•*¨`*•.♫❤♫❤♫❤
Greeting from the kiwi land, new zealand..

uhuk2~ tune kembali ke stesen bahasa melayu..
(^_^)

hye semuanya.. apa khabar? sehat? hopefully semuanya baik-baik sahaja ye.. jangan ada
yang sakit-sakit hendaknye..
Alhamdulillah saya dan rakan-rakan dah selamat sampai ke tempat orang, negeri yang asing bagi saya, NEW ZEALAND.. for a start, tempat ni agak SEJUK bagi seorang MALAYSIAn macam saya ni.. walaupun sekarang ni tengah musim panas.. tapi, tak sampai tahap bercakap keluar wap air dari mulut lagi la.. hehe~ suhu sekarang adelah lebih kurang 16
°c.. kalau nak
tau waktu pulak, beza MALAYSIA dengan new zealand adelah 5 jam.. so,waktu MALAYSIA + 5jam = waktu New Zealand

tak mahu cerita pasal flight sebab sangatlah panjang ceritanya.. cerita kali ni adalah mengenai MAKAN.. yep.. true, MAKAN..

betapa sadisnye hari ni..
disebabkan tak cari lagi bahan memasak-masak ni.. makanya saya just makan MEE SEGERA je untuk dinner.. itu pun yang pihak Universiti bagi masa mendarat semalam..

tengok ni hasilnya kacau goreng cik nurussalwa:




walaupun tak seenak MEE GORENG encik AYAH.. tapi syukur ALHAMDULILLAH, takdelah teruk rasanye.. (T_T)~
sedeh la sikit, selamat tak nanges je.. kalau tak, jadilah MEE SEGERA berkuah AIR MATA..wuuu~

hopefully esok dapat curi sikit waktu untuk cari barang dapur..
(-_-")
insyaALLAH..

neway out dulu.. nak zzzz~

 
nota kaki : selepas ini entri-entri tentang NZ episodes akan menyempit di celahan entri-entri saya yang seperti kebiasaannya.. happy reading.. terima kasih semua.. (^_^)

16 comments:

adrinaqamarina said...

akak sekali dengan yaya kan? :D

selamat memulakan perjuangan kat sana! chaiyok!

:D

apple said...

wahh.....
best x kan NZ?

manna_salwa said...

rina : yep, akk same ngn die.. tp, mcm terpisah jauh je.. n tQ sis.. :)

apple : best tp malaysia ag best :)

shatooman said...

jaga diri elok2 ye ticher~ :)

cemomoi said...

heee kene dua bungkus mee segera, toya la muka... lepas tu mula la rasa nak balikkk

Syukri Kamaruddin said...

Assalamualaikum..ke new zealand untuk apa ye??belajar atau berjalan??

[ apexogamy ] said...

nanty letak gambo kat luar rumah pulak ye kakwa.. nak tengok environment,, :P

manna_salwa said...

shatooman : baek~! :) i will..

p.cik : suke buat cerite sedeh.. wuuu~ (T_T)

syuk : w'salam, insyaAllah tujuannya untuk stadi..

dik mat : i will, once dah p jalan tengok scenery.. (^_^)~ tunggu~

al_hakim said...

bersyukur kan awak..=) jage diri di sana..

-apis- said...

nmpk mcm sedap je mee goreng =p
tp klu asyik mee goreng muak gak kn..hehehe

chii said...

ujan emas dinegara org..ujan batu di negeri sendiri..tp lg bahaya kalo ujan lebat berhari2...leh wat banjir..ehehe

wah..dpt peluang ke negara org ya..pape pun..slmt berjuang..

skandaLdariLangit said...

selamat berjuang

♥cik Y U Y U♥ said...

beshnyerrr .

sila jaga diri di negara orang iye .

TAKE CARE ! (;

Penembak yang Bertopengkan Jiwa said...

tonjolkan jiwa mu yang kental wahai sahabat

k.a.s said...

bestnya kalau dapat jogging kat sana.. kalau kat sini jogging awal pg baru dapat kuarkan wap air dari mulut.. hehe

infoinfo unik said...

sepertinya sedap sahabat ^_^