Tuesday, August 24, 2010

:: wAniTA ::

....بسم الله الرحمن الرحيم 
-السلام عليكم-

•.¸¸.•´¯`•.♥.•´¯`•.¸¸.•

woman was made from the rib of man,
she was not created from his head to top him,
nor from his feet to be stepped upon,
she was made from his side to be close to him,
from beneath his arm to be protected by him,
near his heart to be loved by him ♥

De Hearty~Wanita~

Kau digelar sebagai penyeri dunia
Hadirmu melengkap hubungan manusia
Bukan sahaja dirindui yang biasa
Malah Adam turut sunyi tanpa Hawa

Akalmu senipis bilahan rambut
Tebalkanlah ia dengan limpahan ilmu
Jua hatimu bak kaca yang rapuh
Kuatkanlah ia dengan iman yang teguh

Tercipta engkau dari rusuk lelaki
Bukan dari kaki untuk dialasi
Bukan dari kepala untuk dijunjung
Tapi dekat dibahu untuk dilindung
Dekat jua di hati untuk dikasihi
Engkaulah wanita hiasan duniawi


Mana mungkin lahirnya bayangan yang lurus elok
Jika datangnya dari kayu yang bengkok
Begitulah peribadi yang dibentuk
Didiklah wanita dengan keimanan
Bukannya harta ataupun pujian
Kelak tidak derita berharap pada yang binasa
Engkaulah wanita istimewa

Sedarilah insan istimewa
Bahawa kelembutan bukan kelemahan
Bukan jua penghinaan dari Tuhan
Bahkan sebagai hiasan kecantikan

 

sekarang ni, hari-hari update blog.. maap la kalo ade yang boring dah tengok asek ::❤❤❤ThE GaRdEn oF LoVe ❤❤❤:: ni je yang kua kat reading list tu.. huhu~ saje je.. tga in the mood la katekan.. =) so layan je la k..

6 comments:

adrinaqamarina said...

hehe. tak pe akak. sekali sekala kan?

manna_salwa said...

huhu~ thanx rina.. hihik =)

fArhAnA said...

xpe2.sronok je baca2 blog orng.hehe

manna_salwa said...

masyeh jgk farhana.. =)

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

bukan sekali rasanya dah banyak kali

cemomoi said...

perempuan...
kau merindui pujuk rayu
kau menunggu kata puji
kau menanti dihargai

perempuan
kau dan aku berbeza
aku lelaki tegar
tak pandai memuji
tak pandai memujuk
kerna
dalam memuji ada keji
dalam memujuk ada janji
ada hipokrasi sebenarnya
kerna
aku ingin berdiri atas realiti
fahami fitrah diri
agar kita sentiasa memahami
bukan diulik fantasi
agar ka tidak sentiasa tertipu


haaaa tipah tertipuuuu