Monday, August 23, 2010

- AG 16 -

....بسم الله الرحمن الرحيم 
-السلام عليكم-

•.¸¸.•´¯`•.♥.•´¯`•.¸¸.•

- AG 16 -
AL-GHAZALI NO.16

apa la agaknya AG 16 ni kan? macam nombor angka giliran pon ada. ni nombor bilik sebenarnya. dulu-dulu zaman sekolah. masa zaman kanak-kanak riang kat MRSM Serting, Negeri Sembilan. teringat zaman sekolah dulu, zaman duduk asrama, ade lights off, ade tutup pagar time, bacaan Al-Mulk, nasi lemak after prep, gotong royong, bergaduh ngan roomates and macam-macam lagi. dulu pernah terjebak dalam gejala stay up melampau. sampai kawan-kawan sorokkan bekalan kaffien saya. tapi saya tahu, diorang buat macam tu sebab diorang sayang. saya memang tak faham macam mana orang boleh belajar dengan cepatnya, saya yang stay up berjam-jam sampai kadang-kadang tak tidur pun, tak dapat-dapat konsep yang saya dok khusyuk study. especially Addmath, Physics and Chemistry. memang bukan bidang saya la tu. kalau dah stay up tu, memang tak duduk dalam AG 16 la kan. biasanya kalau stay up, saya duduk kat ruang TV. dengan kaki-kaki study yang lain. tambah tin biskut and peanut butter (ni diorang yang bawak, saya bawak diri and buku-buku je..huhu). kalau terlebih stay up, memang alamatnya berembun la kat luar, memandangkan roomates yang lagi 3 orang tu kunci pintu. aduyai. dah la ruang TV tu terbuka. so, memang terbaiklah nk uat tempat tido kat situ. esok pagi baru la balik bilik. 

 kat cini tempat stadi..berembun pon kat cni la.. huhu
kalau kat dalam AG 16 pulak, ade atie, anis, and ct nur. and they called me 'adek'. macam kelakar because saya yang paling tua sekali, kalau nak ikut bulan kelahiran la. saya on FEB, atie on JUN, anis on NOV, and ct nur on MAY. it spreaded out and the name 'adek' among us stays sampai sekarang. rindunye nak dengar atie membebel, tengok anis yang rajin study and ct nur yang cool tu.
ni la rupe pindu masuk mrsm serting masa zaman saya dulu.. sekarang dh touch up laen.. rupe die pon dah laen la.. tapi, nak promot jugak yang lama ni.. nostalgik kot. huhu


gambo ni sume amek search google je.. gamba peribadi dah abes sume hilang bile pendrive kene virus.. ye la..zaman dulu.. laptop tak de.. sume dalam pendrive.. huuuuuuu~


anyway.. selamat berbuka la jap lagik k.. =)
buaka pose kat asrama ramai-ramai memang best!! rindoooooooo~
=)

5 comments:

adrinaqamarina said...

akak maktab serting spm tahun bpe?

manna_salwa said...

batch spm 2007. =)

al_hakim said...

sempat lagi kan..=)

cemomoi said...

yang tak syok abih class senior berlari ke asrama rupanya nak tukar lauk ayam kalu dorang dapat yang kenit

manna_salwa said...

al_hakim : draft je.. post trus.. =)

cemomoi : haha.. senior mmg x patot.. seb bek senior perempuan x mcm tu.. huhu~