Saturday, August 7, 2010

gUiLt ---> uNeAsiNeSs

....بسم الله الرحمن الرحيم 
-السلام عليكم-

•.¸¸.•´¯`•.♥.•´¯`•.¸¸.•

(◕‿◕✿)
okie.. before we go deep into the topic, lets smile first.. hehe~ 

here is what i say :

THE PRICE OF GUILT; THE FEELING OF UNEASINESS

i am sorry for what i might had done to people around me.. maybe i hurt your, your or your feeling.. actually this is nothing specific..maybe..
erm..*wondering tone k. not down tone*..
gini la.. senang kata, bukan senang nak gembirakan hati semua orang, mungkin banyak yang terasa dengan kata-kata, perlakuan atau tingkah laku kita tanpa kita sedari.. ye la.. kadang-kadang kita sendiri pun terasa dengan orang-orang sekeliling kita.. so, standard la kan.. the best thing to do is, to jaga the others' feeling first.. because the law is like this : KALAU KITA NAK ORANG JAGA HATI KITA, KITA PERLU JAGA HATI ORANG. haaa.. macam tu lah lebih kurang.. but still we are no heroes, of cause still akan ada yang TERASA.. kat sini la terasa GUILTY.. ye.. RASA BERSALAH.. aha! walaupun we try our best untuk menyenangkan hati semua orang, sometimes it will just happen, that without we notice it, we hurt the others.. and when we do realise it, it will lead to the feel of UNEASINESS.. ataupun.. RASA TIDAK SELESA.. fixed it up la kan? wish that it is easy? hurm.. of cause la susah.. lagi-lagi kalau kita tak faham kenapa orang-orang tersebut perlu terasa..kalau faham pun kadang-kadang susah jugak kan? semakin lama semakin berpusing-pusing ayat-ayat dalam entri ni.. pendek kata, saya nak minta maaf pada sesiapa sahaja yang pernah terasa dengan saya..samada saya sedar ataupun tidak sedar.. saya hanya insan biasa.. asif semua~

2 comments:

محمد فردوس سعد said...

salam..bila dah hidup, mcm ni la yg kita kena hadapi..paling penting biasakan diri tuk memaafkan org..inshaAllah hidup tenang..sy pun cuba tuk menjadi seperti itu..sama2 la kita =)

manna_salwa said...

ustadz firdaus : ye, sy setuju dgn pendapat ustadz.. insyaAllah sama2 kita..
=)