Saturday, July 16, 2011

:: TELL ME SOMETHING PEOPLE.. ::

....بسم الله الرحمن الرحيم 
-السلام عليكم-

nak tanya sikit ni.. saje nak tahu lah kan.. 

kenapa ye, there are some people who like to use bad words? sorry tak sanggup nak tulis contoh kat sini.. 

tak kiralah dalam penulisan ataupun dalam percakapan..

sangat tak sopan.. and macam tak ada adab..hmm~

serius saya nak tahu kenapa.

best ke?

cool eh?

hebat?

now,
korang tahu tak?

bukan manusia macam saya je yang sakit telinga pening kepala and sakit hati bila dengar or baca those bad words-swearing-and-cursing, cuba fikirlah.. fikir ye.. kalau manusia biasa pun benci, yang menciptakan mulut korang tu macam mana pulak? for sure Allah benci and tak suka..


"di dalam syurga terdapat bilik bilik, dilihat dari luar nampak di dalamnya dan dilihat dari dalam kelihatan di luarnya, berkata sahabat : untuk siapakah ya Rasulullah? Lantas Baginda menjawab : Ialah bagi orang yang baik percakapannya" (Al Hadith)

nak cool kat dunia panas kat akhirat?

nanti yang menilai kita 'cool' or tak adalah Allah.. bukan manusia yang sama-sama dok cursing and swearing tu~

so, fikir-fikirkanlah ye..

out~


5 comments:

qurratul qalb said...

betul.. kadang2 peep plak malu sendiri lebih2 lagi kalo yg post tu kaum hawa. hilang manis anak dara.. sedih n malu. macam mana nk tegur ye?

cik nurussalwa said...

kalau wa, wa tegur-tegur cara sweet2 la.. paling kurang pun peep.. kita tunjuk and guna la perkataan yang baik.. mana tau lama2 diorang terikut..
hidayah tu datang dalam pelbagai bentuk.. qudwah kita juga adalah hidayah pada orang lain..

wallahualam~

=)

AzlanYussof said...

betol lah..tutur perbualan itu menunjukan keperibadian seseorang..

The Black Jubah said...

Betul tu, cakap baik-baik pun sampai juga mesej...ya tak.?? Nak tanya, apa maksud peep tu?

cik nurussalwa said...

azlan : yep. true.

TBJubah : (^_^) peep tu nama kawan wa.. (qurratul qalb)..