Tuesday, July 12, 2011

:: NAK KAWEN? ::

....بسم الله الرحمن الرحيم 
-السلام عليكم-

tadi ada la call incik ayah.. after tanya khabar ayah terus shoot soalan ni:
"nak kawen?"



haha.. ayah buat lawak lagi..


sebenarnya my one and only sister is getting married soon.. (^_^) Alhamdulillah.. so, itu kira macam spesis soalan yang sangat kena dengan isu semasa dalam keluarga sekarang lah..


my answer?
i said to him : "kalau dekwa nak kawen pun, macam la ayah bagi~~"

(^_~)



so, this entry is about my sister who is getting married soon.

~~~



NUR FATMA SYAZANA BINTI MOHD HILMI


my one and only soul sister.. habislah.. kalau incik (bakal) abang ipar ambik beliau, I have no one dah la~





sis,
dekwa sangat happy dengan segala perubahan yang sedang 'melanda' kakna sekarang.. hehe~ kekalkan and tingkatkan ok? any kemusykilan boleh tanya dekwa.. erk~ macam hebat je..
nanti dah jadi isteri orang (eww rasa geli pulak), jangan lupa adikmu yang cantik dan baik hati ni ye.. take care!

incik (bakal) abang ipar,

sila jaga my one and only sis baik-baik.. bina keluarga yang menuju redha Allah tau.. dah kawen tu jangan nak melagho lagi dah.. fikir-fikir tanggungjawab ye.. jagalah kalau u hurt my sis, saman nanti! (ok, gurau).. (^_^) i know that you are a good guy..


ha lagi satu,
korang dua jangan gaduh-gaduh ok, syaitan suka je nak merosakkan rumah tangga orang.. so, apa-apa jadi try to be cool and to think wisely tau?
(macam ade pengalaman je~~)


and not to forget,
rajin-rajin la baca doa ni tau :

"Ya Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami pasangan kami dan keturunan kami sebagai penyenang hati (kami), dan jadikanlah kami pemimpin orang-orang bertaqwa" 
(Al-Furqan 25:74")


rasa macam nak pesann macam-macam je..
hmm.. I definitely gonna miss my 'single-not-married-yet' sister.. (T___T) sape tah nak diajak gossip-gossip, shopping-shopping, lepak-lepak, sembang-sembang.. aigo~ now I am feeling sad.. 


do take care. do be a good wife too..
I LOVE YOU SIS..


~~~


thank you for being a very good sister, you are the BEST! (^_^)


out~





7 comments:

liyana said...

nice..=)

Cik Aqilah Wardah said...

^^ congrats cik wa nk dapat abg ipar!! hehehe..

ooh~ quota cik Wardah punya "kumpulan adik" masih byk kosong... hehehe..... isi borang ek.. lalalala~

Nurul Fasihah said...

wahh.besnya.happy for ur sis ^_^

fieha said...

tahniah buat kak awk ye :)

Marniey said...

congrats buat akak awk. smoga bahagia hingga ke akhir hayat.. AMIN

pelangi hafyza said...

ingatkan salwa yg nak kawen.. hee~

FasiHaH SupiaN said...

kakak sy dah selamat pun......takde kawan dah.....