Sunday, December 25, 2011

:: semua tentang perkahwinan ::


....بسم الله الرحمن الرحيم
-السلام عليكم-

•.¸¸.•´¯`•.♥.•´¯`•.¸¸.•




tajuk yang tak boleh belah~ aigo~


btw, bukan nak berangan dengan perancangan wedding.. 
nak tau baca la sampai habis ek.




~~~


1.  impian perkahwinan 


rasanya semua orang pernah ada impian yang sama..


ingin dilamar dan melamar untuk mencinta dan dicinta dalam ikatan yang sah..


ke korang tak ada impian ni?


impian ini --->


untuk bercinta sepenuhnya selepas berkahwin.





*i always have this in my head.. it spinning around like spinning gasing whenever any thought about wedding comes into my mind..
(wow, english!)


cuma banyak yang terkecundang dalam lubuk noda sebelum berkahwin.. 
s.a.d.i.s.
maybe sebab susah nak buang rasa yang kononnya cinta buat si dia..
#ehyeke?


entahlah.. mungkin..


*i admit that it could be hard sometimes.. and it hurts too..
(eh, english lagi!)





kadang-kadang jeles dengan mereka yang berada dalam barakah kesucian perkahwinan.. when will be my turn eh? oppsss.. terover sudah~.


*sometimes i do hope that my turn will come soon. uhuk2
(erk~)




just nak menyelit someting,
sangat kagum dengan my brother-in-law yang sanggup tinggalkan 'kebebasan' dan 'keseronokan' zaman muda remaja bila berkahwin dengan my sis.. sooooo sweet of you.. 
(sejak bila tah saya jadi penyokong abang ipar saya ni??? haha)



them : my kakak and my abang ipar


infohariini : abang ipar saya sebaya saya okie! and we are 21~ ;)


opss..


*not everyone could be like my brother-in-law.. thats for sure. ;)


btw,


semalam ada la pergi 1 wedding ni.. terfikir something, kenapa wedding mesti bingit dengan lagu pelik2, dangdut and yang ala2 joget lambak gitu ea? rasionalnye plis??????


*i wish to have a quite walimah.. can i?


(^_^)~


~~~


aish~ entry ber'genre apekah ini..


cukuplah.


out!

4 comments:

Puteri Iqa Izyan said...

i want a marriage too :))
perkahwinan yang penuh barakah. insyaAllah :)

tapi, tunggu masa Allah temukan dengan jodoh.
hiks ^_^

me suya said...

betul..me pun suka simple walimah..yang mana tak xperlu ade ada band bagai tu kan.. Kat kelantan still amalkan quite walimah rasanya.. Sebab jarang nk jumpa walimah yg ade band karaoke bagai ni di sana :)

mizz_aainaa said...

me too..
ingin bercinta spenuhny lepas kahwin..
tgah cuba untuk pertahankan prinsip yg satu itu..
walaupu xramai yg faham akn prinsip tuh..
heee.. :D

cik nurussalwa said...

puteri : moga dipertemukan dengan jodohmu ya :)

suya : lama tak nampak! biase memang takde band, pakcik DJ je mainkan lagu.. siyus pening kekadang..

mizz aainaa : all the best sis :) may Allah bless.