Wednesday, December 7, 2011

:: panggilan bom palsu ::

....بسم الله الرحمن الرحيم
-السلام عليكم-

•.¸¸.•´¯`•.♥.•´¯`•.¸¸.•

 

rasa elergik pulak i biarkan post merapu kat bawah ni.. 

so nak update baru cecepat..


ohoho..


~~~


korang mesti dah tahu pasal lelaki yang buat panggilan bom palsu untuk halang buah hati pengarang jantung die dari pergi KL tu kan?

ala yang 1200 orang terkandas kat stesen keretapi tu..


s.a.d.i.s

*geleng2*


apalah yang agaknya lelaki tu fikir time die buat panggilan palsu tu kan?


*wondering*


aish~


sehari dua ni asyik teringat je kes ni.. macam ditektif conan dah ni haaaa~

 

walaupun ramai jugak yang condemn ape die buat.. menyusahkan ramai pihak.. dan mengundang cacian & makian kepada diri dia sendiri.. saya ade beberapa pendapat nak dilontarkan kat sini..

 


~~~


kepada kita yang membaca berita ni

1. tak ke korang rasa tindakan tak berapa bijak die ni sebenarnya adalah satu tindakan yang amat berani?


ohoho..


berani tu.. korang sanggup? sanggup? oho, kalau i,i tak sanggup~ sebab ape tak sanggup? sebab dah tahu dah akibatnya.. betul?

 

hmm.. maybe die dah tak fikir panjang la tu.. 


2. yang ada duk maki2 die ni.. aish.. kalau berada di tempat kejadian dan jadi mangsa terkandas tu i memang diam tak kata apa la.. korang yang melalui pahit getir terkandas tu, walaupun mengutuk memaki orang tu tak elok.. kang ceramah kang korang kate i ni bajet ustajah pulak.. huhuk

 

tapi.. yang takde kena mengena ni.. awat seronok maki orang taktau~ korang tak tahu apa yang dilalui lelaki tu.. kesian die.. tah berapa ramai tah mengutuk die..


ih. ih. ih. korang2..

*geleng2*


kepada beliau yang membuat panggilan palsu tersebut :


1. ye.. tindakan anda tu memang berani la.. tapi.. lain kali u jangan buat gini lagi ye? banyak lagi cara lain yang lebih efektif dan tak menyusahkan orang ramai, contohnya p nyorokkan tiket saudari tersebut ke? uhuk2.. ok itu pun macam tak berapa nak kena.. haha.


2. kesian u jadi mangsa kutukan.. walaupun pada asalnya u la pemangsa.. gini la.. take this as a lesson k..? orang len pun same! lain kali fikir bagi betul2.. jangan men terjun je.. fatal tau?
*fatal tu korang check kamus sendiri k?


~~~


ok lah.. tah kenapa i membebel pasal ni tah..


=.="


out~





4 comments:

al_hakim said...

i u we they..elergik ea

MZ said...

baru pula tahu kisah nie. ish, ish, ish. dunia..

Nera Kun-tut said...

Ak salah seorang yg terkandas kot... tp xbrape saspen pun sbenarnya kat ane.

Sinichi Edogawa said...

i'm sinichi.... ade problem..?? huuuu~