Sunday, December 11, 2011

:: kalau sedih jangan duduk seorang-seorang ::



....بسم الله الرحمن الرحيم
-السلام عليكم-

•.¸¸.•´¯`•.♥.•´¯`•.¸¸.•



tak pernah lagi rasanya saya share tentang life saya waktu saya duk di asrama dulu.
so harini saya nak share sikit.


~~~


dulu saya rasa amat depressed sebab kena tukar sekolah.. study malas.. homework takmo buat.. tension memanjang.. pengsan sebab tension melampau tu biasa.. huhuk~


t.e.r.u.k


apa pun semua itu telah pun berlalu.. 


saya nak share sesuatu yang terjadi disaat saya bersendirian termenung dekat belakang blok asrama saya..





~~~


waktu tu malam after prep before light off.. mungkin waktu tu ruang legar asrama tu lengang, tak pun saya memang dah tenggelam dalam lamunan sampai tak perasan orang..


tiba-tiba ada seseorang datang menegur..


"wa, kenapa ni?"


" . . . "


entah tak boleh nak ingat apa jawapan diri..


tapi saya ingat apa yang dia cakap pada saya.. katanya..


"kalau kita sedih, kita down kita tak boleh duduk seorang-seorang. sebab nanti senang sangat syaitan nak cucuk kita.."


hmm..


betul apa yang dia cakap.. bahaya duduk seorang-seorang disaat emosi menguasai diri.. takut nanti kata hati yang didengar adalah bisikan syaitan semata.. mungkin sebab tulah ramai orang yang depress ni mencederakan diri sendiri.. lagi up, sampai bunuh diri.. tak pun bunuh orang.. huhuk.





~~~


bahaya.. 
so people, kalau sedih ke down ke sakit hati ke, eloklah dikongsikan.. kalaupun tak ada sesiapa nak dengar luahan anda.. sharelah dengan Allah.. insyaAllah nanti hati akan tenang..


(^_^)


"Hanya dengan mengingatKU, hati akan menjadi tenang".
[ Ar-Ro'd: 28]



:)


moga kita semua boleh hidup dengan lebih baik lagi.. untuk hari ini dan juga hari-hari yang mendatang~


insyaAllah





~~~


out~



6 comments:

teyhasahaje a.k.a NURUL said...

nice entry..best blog kamu... byk info yg bergune..ad mase jempot singgah blog bruk acu yg xsebrapa..acu folow awk..salam kenal :)

Saddila said...

betul . jangan duduk sorang2 . bahaya pun ada jugak .
lebih baik perasaan yang kita pendam tu , luahkan dan barulah aman .
ehh ?? hihi

Tihara said...

Salam,

betul kata kawan awak..syukur alhamdulillah ada kawan macma tu..kalo kita ada problem, kalo segan nk ngadu kat kawan terdekat..kwn jauh2 pn leh, msg ke emel ke..Insya Allah..akan jadi terapi yg melegakan..tp make sure kawan yg boleh dipercayai..

k..nice entry :)

+.^ said...

aduhh..tp sy 'forever alone'.. exception takleh ke?

FasiHaH SupiaN said...

:)

Ujie said...

sbb suka dok sorang2 bila ada problem..kes depresi meningkat kat negara kita.

tp skrg dok sorang takpe..asal masih ada internet! ^__^