Wednesday, February 29, 2012

:: bila mata kiri mula terkedip-kedip ::



....بسم الله الرحمن الرحيم 
-السلام عليكم-

•.¸¸.•´¯`•.♥.•´¯`•.¸¸.•



apa punya tajuk la kan?
layankan aje..


harini berlalu dengan mata yang kiri yang asyik terkedip-kedip..
=.=


masa zaman arab jahiliyyah (purbanya~) dulu pernah jugak terdengar tah siapa tah share yang orang tua dulu-dulu selalu cakap yang kalau mata terkedip-kedip ni ada petandanya..
eh.?


kalau mata kiri terkedip-kedip tu tandanya kita akan menangis.. TT__TT
kalau mata kanan pulak maksudnya nak tengok or jumpa orang jauh.. 
ooo


ye ea? memandangkan mata kiri yang terkedip-kedip, so nak nangis la ni ea?
awat tak cry baby cry lagi ni? dah passed midnight dah ni.. =.=


uhuk~


sungguh tidak sejahtera aqidahku kalau mempercayai perkara ini.. huhu~





so.. then saya pun buatlah sedikit research tetang eye twitching ni..
hasilnya -->


scientifically, ini la beberapa punca eye twitching :


kurang tidur : aha.. tepat sekali. memang tengah jet lag pun lagi.. baru je sampai new zealand kan..


stress : ermm.. mungkin ada jugak la stress sesikit.. kot..


keletihan : ha'ah.. memang letih.. betul lettew.


alergi : hmm.. alergi ape ni? tak ada.. nehi-nehi.


kafein : aha.. new zealand ni kira coffee heaven jugak la.. no wonder, tadi minum  cappuccino  kot.. huhu~

~~~

oo.. now I know, now u know.. so, korang..
jangan percaya sangat petanda-petanda ni.. kepercayaan karut tu.. rosak aqidah kang tak tahu..
ha..

takut tak? takut tak? haaaaa... :P


~~~

udah-udahlah cerita mata.. mengantuk dah ni..

nanti sambung lain ok..

out~

(^_^)


2 comments:

GBM said...

Minggu lepas mata kiri GBM terkedip2 jugak. Tp skrg dah okey. :)

Awan Biru said...

Orang tua dulu kata, ia petanda tak baik. Takda pun. Tu semua tindak balas badan kita saja.