Thursday, March 1, 2012

:: kawen? ape tu? ::


....بسم الله الرحمن الرحيم 
-السلام عليكم-

•.¸¸.•´¯`•.♥.•´¯`•.¸¸.•



mengikut kamus dewan cik nurussalwa edisi 2012, perkahwinan membawa maksud penyatuan dua jiwa yang saling cinta mencintai dan rindu merindui.. ceceh.. geli tak? geli tak?


huuuuu~


saya saje gurau je ye..
(^_~) wink2~


ada orang kata, kawen tu sebabnya untuk melengkapi antara satu sama lain, dan dah fitrahnya manusia itu inginkan kepada perkahwinan.. betul kan?


ye.. betul.. saya setuju sangat.. tapi kawen tu apa sebenarnya?? adakah Allah menganugerahkan satu ikatan yang bernama perkahwinan ini hanya untuk memenuhi fitrah seorang insan bernama manusia?


hmm..


macam terlalu cetek je.. cetek kan? macam fitrah hidup manusia ni matlamatnya adalah perkahwinan.. ye ke?


maybe, sebab tu la ramai orang couple and bercintan cintun even before kawen sekarang ni.. eh~ opss~ terasa la.. *fuh2~
(siapa terasa saya mintak maap noh.. huhu)


sebenarnya, perkahwinan hanyalah satu medium @ alat @ kenderaan (eh~ macam ape je..) untuk kita menuju kepada kehidupan abadi yang sejahtera..


tahu apa?


SYURGA.


walaupun kata orang perkahwinan itu sendiri adalah syurga dunia, tapi itu bukanlah matlamat utama kita.. sebab matlamat utama kita adalah syurga di akhirat sana..


kan? kan?


nak p syurga tak? nak?


easy, kawen la.. :P 
opss.. jap!
kawen dengan siapa ye?


dengan yang ensem? kaya? cool? anak datuk? artis? errr~


dengan..
-->


"dengan orang yang CINTA benar dia pada Allah, yang RINDU benar dia pada Allah, yang ingin BERJUMPA benar dia denganNYA.. dan yang dia ingin kita bersamanya MENCINTAI, MERINDUI, & BERJUMPA dengan ALLAH swt.. then pasti akan dia seiringan membimbing tangan kita ke syurgaNYA.. insyaALLAH.."


(^_^)


itu baru sweet maksimum!







 Remember, marriage is not the goal. It is a means to the goal. What is the goal? Jannah. ✦


~


tak sangka saya berjaya siapkan entri penuh jiwa orang nak berkahwin ni.. huhu..


sampai berjumpa lagi di lain waktu.


tata~


out.





5 comments:

Atiqah Wadiah said...

IAllah..semoga psgn kita tu seperti yg awk sebutkan dlm entri ni :)

izyantyPersonalTaste said...

nak gak camtu..so sweet :)

FasiHaH SupiaN said...

cecepatlah ye cik wa :)

zer0xs said...

sob sob sob sob

AdiaLuze said...

Assalammualaikum ...

Perkahwinan adalah sesuatu yg suci dan kita kena pandai menjaganya dengan sebaik2nya ... Kerana ianya adalah pelengkap cinta pasangan Adam dan Hawa ^^