Saturday, August 17, 2013

Bermusim la sangat~

....بسم الله الرحمن الرحيم
-السلام عليكم- 
•.¸¸.•´¯`•.♥.•´¯`•.¸¸.•


Sekarang ni musim petai ke?

Petai?

Entah, tapi balik kampong raya lepas, memang berlaukkan petai sokmo.

Eh.

Salam wbt dunia. After a while tak aktif dalam alam maya ini, cik nurussalwa kembali.
Cerita tentang musim. Sebenarnya tak ada niat pun nak cerita pasal petai mahupun durian. 

Saya nak ajak kita semua berfikir dan mungkin boleh kita bincangkan tentang isu ‘boikot bermusim’.

Boikot?

“lagi lagi boikot. Lagi, lagi boikot. Blergh.~! sekarang ni musim orang kena tembakla~”

Well hello. Yang Palestin, Syria, Mesir tu ‘lagi-lagi dibom, lagi-lagi diseksa, lagi-lagi ditindas, lagi-lagi mati, lagi-lagi dan lagi.’ Takmo di blergh kan?

Krik.krik.krik

Kita je rasa boikot ni bermusim sebab kita tak cakna isu ummat.
Kita je yang jadi pemboikot bermusim sebab kita ni tak berperikemanusiaan. Ops. Ok itu over.

Nisli – takde produk lain sebaiknya!
Mekdi – kalau tak makan ni, taktaulah nak makan apa lagi~ wuuu
Pi&Gee – syampoo dia je yang terbaik. Ter? Ok ter.
Kuka-kula – inilah sumber kebahagiaan sejati.  *open happiness*

Dan lain-lainnya. Kita ada je alasan kan?

Krik.krik.krik.

Saya just nak bagitahulah, boikot tu tak bermusim. Kita ni je yang lemau. Semangat tak tahan lama. Tak berprinsip. Ceroii. (kalau tak tahu maksud, sila abaikan).

Btw, ni ada video saya nak share. Khas untuk kita semua. Agak-agak lemau nanti, boleh view again and again ye ;)

*disclaimer: kalau tak faham sarcasm jangan tengok. buat gaduh je nanti.



*special thanks to encik Bamus, for sharing this video with me (he used to be a regular costumer of mekdi. tapi dah tak! if my very-konon-cool-la-tu-makan-mekdi-brother can do it, you can also do it.. insyaAllah :)

Gtg!

p/s : ampunkan dosaku wahai ummah, terminum nescafe tadi~~~ *nangis laju-laju*



3 comments:

Soileyh Sapphire said...

Yosh, I agree with you. Boikot tak boleh bermusim skdr nk tunjuk semangat je.

P/s: Masa untuk tukar ke minum kopi Perl's kacip fatimah! Peace yooo :P

cik nurussalwa said...

hehe. pearl kacip fatimah terbaik! huhu. eh.
ala, nak p SR dengan akak.~~

Fahmy Ramdani said...

wah kalau petei salah satu makanan favorit aku ni ^_^
salam kenal ya sis, saya dari indonesia, salam kenal dan ijinkan saya berkomentar di blog cantik ini ^_^v