Sunday, April 8, 2012

: anugerah bintang popular (ABPBH) *WAJIB BACA!* ::



....بسم الله الرحمن الرحيم 
-السلام عليكم-

•.¸¸.•´¯`•.♥.•´¯`•.¸¸.•





nota : saya sekarang kat new zealand ye..


~


realitinya saya memang tak tahu pun 'kejadian' ABPBH 2011 semalam (semalam eh?). saya assume je 'kejadian' tu berlaku semalam, sebab:
1. saya tak tengok 'berita' hiburan.
2. tak keluar pulak kat surat khabar nz ni cerita pasal ABPBH ni.. 
3. saya memang dah lama benti tengok ABPBH dari kat malaysia dulu lagi..


and.
entri ni tercetus sebab lebih 70% update kat reading list saya adalah tentang 'ABPBH'
*peace*





~


ops. 


so, korang salah baca entri ke? korang nak tahu pasal result ABPBH semalam ye? aduh~ sorry.
tak ada kat sini..


TAPI!
please baca sampai habis ye? *muka.penuh.pengharapan*


~


pagi tadi (waktu new zealand) seperti biasa saya dan sisters saya pun kuliah kejap la ye..
kami disedarkan dan disentapkan dengan isu SYRIA.. ala yang keluar dalam surat khabar worldwide tu.. bukan keluar kat surat khabar malaysia atau new zealand je tau..


eh. korang sedar tak isu ni?
sedar? tahu? faham ke tak?


benda semua orang tahu. tercetus dengan banyaknya tahun lepas.
outdated dah eh?
yep. saya tahu isu ini bukan 'kejadian' panas yang berlaku semalam. kan?


kan?


tapi.. mereka masih lari merana.


~


saya cuma nak kita fikirkan sejenak, apa yang perlu kita 'sokong'. apa yang perlu kita 'tahu'. dan apa yang perlu kita 'perjuangkan'.


saya tak berniat nak singgung sesiapa, cuma nak kita sama2 fikir dan muhasabah je..


mai tengok video ni mai..




nak tekan pangkah kat hujung kanan?
takmo view video?
takpelah, saya tak paksa korang ikut apa saya suruh, cuma saya mintak, jangan ikut apa SYAITAN suruh.. 
tekan la play, kejap je video ni..


~


dah habis tengok?


"DARAH yang mengalir di SYRIA adalah DARAH KITA!"


apa yang korang rasa?
islamkah kita kalau kita buat tak tahu?


ye, saya tahu, kita memang tak mampu nak pergi perang kat sana tu, tapi fikirkan ini :


1. apakah normal bagi kita, untuk bersenang2 dan bergembira bila ada 'anggota tubuh' kita yang sakit?


2. salah satu kekuatan umat islam itu adalah DOA, ada pernah kita doakan mereka kat sana?


3. mereka berperang dangan 'jiwa' dan 'jasad' mereka.. kita? perang 'jiwa' pun kita gagal lawan. bagaimana nanti andai 'jasad' kita diserang?


*jiwa kita lemah diserang halus dengan hiburan dan kecintaan pada dunia*


~


saya tak mahu ber'syarah' lebih panjang, anda boleh tengok, anda boleh nilai sendiri..


siapa KITA? adakah KITA benar2 bersama mereka dan benar2 menjadi KITA..


fikirkanlah.


~


islam semakin bangkit. mahukah anda bersama2 kami? untuk menjadi KITA?
pilihan ditangan anda.


p/s : nak tahu caranya? kembali kepada islam yang sebenar. jiwa, dan jasadi.
apa2 pertanyaan lanjut boleh pm saya di page :: ThE GaRden oF LoVe ::


out!



5 comments:

Miss Amateur Cook said...

salwa! bila awak blk msia for good?

mujahidah1413h said...

thumbs up!! setuju2. majoriti semua update about APBH @ twitter,fb,& mane2 je lah,, buhsan tgok,, )= ..astaghfirullahalazim,, saudara kita sedang berjuang tapi kita terlalu leka dan alpa.. ALLAHUAKBAR!! keep it up sis!! may ALLAH bless

❖ Syaa ❖ said...

Betol jugak tu daripada tengok ABPBH lebih baik berdoa or bace ayat2 suci dekat dyorang yang menderita nie . HAnya itu mampu kita buat .

cemomoi said...

assalamualaikum

lama tak jengah sini

video tu pon takleh buka...

kabur pandangan kita kot dek hedonisme

Ummi syafiqah said...

subhanallah... allahuakhbar T.T