Tuesday, November 29, 2011

:: oh, kalau i, i sedih.. ::


....بسم الله الرحمن الرحيم
-السلام عليكم-

•.¸¸.•´¯`•.♥.•´¯`•.¸¸.•


saya habiskan hampir 2 minggu yang lepas dekat kampung..
sebabnye?
bizi dengan kenduri kawen..

walaupun bukan i yang kawen..
huhuk~
tapi. tapi. tapi. takde la bizi sangat pun sebenarnye..
;)

~~~

dalam kebizian tu semua, sempat jugak saya sembang dengan pak ndak saya..

sebenarnya saje je nak ajak borak.. ye la lama tak borak.. kate belajar obersea.. ok itu over.

;)



~~~

me : pak ndak ni dekwa tengok macam banyak fikir je..

pak ndak : banyak fikir?

me : dekwa boleh baca orang la.. 
(uhuk~ boleh la sangat!)

makanya after that, dapat la tazkirah percuma.
:)

~~~

macam-macam jugak pak ndak share.. padahal kat dapur kot time tu.. sempat jugak pak ndak ni~~

btw,

ada 2 perkara yang menyentuh iman di hati ni..

yang pertama tentang nikmat paling besar diakhirat..

akal yang cetek dan tak mengenal hakikat mungkin akan jawab SYURGA..


tapi kata pak ndak..
nikmat yang paling besar sekali adalah bertemu dengan kekasih agung kita iaitu ALLAH SWT..
subhanallah..

“Pada hari akhirat kelak, muka (orang-orang yang beriman kelihatan) berseri-seri; justeru mereka dapat menatap wajah Tuhannya. " 
[Al Qiyamah 22-23]

ayah pun pernah sebut, yang kalau syurga yang kita kejar, syurgalah yang kita dapat.. itulah yang Allah bagi.. tapi.. nikmat sebenarnya adalah melihat wajah kekasih teragung ni..

Allah tahu apa yang ada dalam hati manusia.. mesti Allah sedih dengan manusia yang hanya berusaha mengejar syurganya tapi bukan berusaha untuk berjumpa denganNYA..

sedih kan?

kita ni kalau buayafren or gelifren takmo jumpe pun sedih.. sakit hati bagai.. ye idak?

kalau i, i sedih woo..
nangis 3 hari 3 malam.
#ok ini lebih over~

erk~ no komen.. tatau~


~~~

yang keduanya, sambung next entri ye..
*tu pun kalau ada yang baca entri ni..

huhuk~

~~~

okie lah..

c ya!



1 comment:

Fz27 said...

cintai Allah Cintai Rasulullah