Tuesday, October 5, 2010

:: nOLeP dan PMR ::

....بسم الله الرحمن الرحيم 
-السلام عليكم-

•.¸¸.•´¯`•.♥.•´¯`•.¸¸.•


sekarang ni minggu PMR kan? :) adik saya NUR ALIF BIN MOHD HILMI a.k.a NOLEP adalah salah seorang dari ribuan calon yang sedang dalam perjuangan menempuh peperiksaan tingkatan 3 ni.. 
tapi kan.. tah la adik saya tu study ke tak.. hihihi.. ayah selalu kata yang anak dia yang seorang tu hebat..
ayah kata : "ye la.. buku pun tak pernah bukak.. dah cukup hebat la tu.."
nolep..nolep.. (kakwa pun lebih kurang je dulu.. huhu~)

sis wawa kata : "tak yah study la nolep"
(agak-agak nak guna reverse phycology la ni.. tapi.. adik saya yang seorang ni macam dah terima dengan seikhlas hati je nasihat kakak dia ni..haisy..nolep..nolep..)

walau apepun adikku.. ALL THE BEST with the exam.. abg mus boleh buat, kakna boleh buat, kakwa boleh buat, abg mad boleh buat.. nolep pon boleh kan..? kakwa doakan kamu..
=)

bro,
ingat pesan kakwa ni
"kalau belajar tak rajin, nanti bila dah besar.. bila susah jangan cari kakwa.. cari la abang kakak kamu yang lain.. tapi, kalau belaja rajin, susah nanti kakwa tolong k..
=)
hehe~

(nolep kata, kakwa dia kejam buat rule camni.. hihi)
dalam hati sis wawa : adik sendiri kan.. mestilah akan tolong.. 
=)

nolep yang sedang merenung masa depan
monolog 1 : 'jadi pesawah je lah.. ganti tok n tokwan..'
hihik~

monolog 2 : 'tak pon, jadi pengembala kambing..'

haha.. nasib la nolep, dapat kakak macam kakwa ni..
weeeeeeeeee~

GOOD LUCK NOLEP..
fighting~!
chayok~!

10 comments:

mar yanie said...

budak2 zaman sekang makin pandai kan..macam2..all d besh to him..:D

cemomoi said...

gud luc

jago kambing pon bule kayo yo

manna_salwa said...

mar yanie : hehe~ tu la.. bdk2 sekarang.. masyeh for the wish.. :)

cemomoi : hehe.. betul la, jago kambing pon ley kayo.. huhu

sahromnasrudin said...

salam ziarah..kenal blog ini dr blog cemomoi..blog yang menarik..tahniah!!! selamat berblogging :-)

manna_salwa said...

sahromnasrudin : salam kembali.. =) masyeh ye.. salam kenal jgk..
=)

Amni said...

Betul! tak yah study la.. SPM nanti baru blajar tul2.. ekekek... wish him the best of luck!

manna_salwa said...

Amni : hehe~ ye kan.. neway, masyeh 4 the wish..
=)

qamarguyz said...

salam ziarah..
hmM..betul2..
ley kay0 jgk tue..
asal pandai bussines

mumumeow said...

wah..sme la muka adik akk ngan akk...
(dh nme pn adik bradik)
huhu

m.asyraf said...

kak wa x marah ke nolep
suruh die jadi kambing je la
ok x